Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet exe-t átirni pythonban?

Hanusch kérdése:

Lehet exe-t átirni pythonban?

Figyelt kérdés

Van egy program, ami nem úgy működik, ahogy kéne és szerintem csak egy sort kéne benne megváltoztatni.

Van rá mód, hogy egy nem pythonban irt exe fájlt pythonban kijavitsunk?

Ha van, akkor hogyan?

2013. jún. 7. 23:50
 1/8 anonim ***** válasza:
nem egészen így működik, mondjuk azt, hogy nem
2013. jún. 8. 00:41
 2/8 anonim ***** válasza:
XD
2013. jún. 8. 00:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem.

A részletekbe inkább nem menjünk bele, ha egy kicsit is utána nézel, hogy miként is működik egy program, akkor tudni fogod miért.

2013. jún. 8. 02:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Simán lehet.

Lépések:

1. visszafejted az EXE fájlt assembly-be (dissassembler programmal)

2. kitalálod mely utasításokat akarod és hogyan változtatni - innen megkapod azt, hogy az EXE fájl melyik bájtját milyen értékre kell átírni

3. írsz egy Python programot, ami az EXE fájl megadott bájtjait átírja a megadott értékre

Ezt hívják patch-elésnek.

Sok sikert hozzá! :)

2013. jún. 8. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"nem úgy működik, ahogy kéne és szerintem csak egy sort kéne benne megváltoztatni"

LoLz!!!

2013. jún. 8. 11:49
 6/8 anonim ***** válasza:

"szerintem csak egy sort kéne benne megváltoztatni"

Az az egy sor már nem létezik az exe-ben. Helyette egy natív kódsorozat van. Ha megtalálod(!) és átírod, akkor lehet, hogy tolódnak a címek, ugrási pontok, stb.

A disassembler dolog működhet, de ahhoz nem kell python, viszont valószínűleg újra kell fordítani az exe-t. A másik, hogy szinte az egész kódot át kell böngészni, mert egy visszafejtett (szimbólumoknevek nélküli) assembly kódban azért nem olyan egyszerű bármit is megtalálni.

:))

Májkroszoftnak vannak (voltak) olyan programjai, amik a saját kódjukat módosították menet közben a lemezen is, de azért ezt nem ajánlom, csak tényleg profiknak. :)

2013. jún. 8. 15:40
 7/8 iostream ***** válasza:
Persze. Megnyitod binárisan, a megfelelő helyet átírod, és mindenki boldog.
2013. jún. 10. 11:20
 8/8 Atom Trator ***** válasza:
Nem tudom milyen típusú a probléma de a legegyszerűbb ezzel megpróbálni: cheat engine
2013. jún. 20. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!