Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » ZSENIK FIGYELEM! Windows XP...

ZSENIK FIGYELEM! Windows XP installálásakor fellépő "hiányzó EULA" probléma! Mi lehet a rejtvény megoldása?

Figyelt kérdés

Egy eddig még nem tapasztalt problémával szembesültem, amely elég illogikus számomra, s eképpen nem találom rá a megoldást. Kérlek benneteket, segítsetek! A probléma a következő:

A Windows XP installálásának megkezedésekor rögtön az elején egy hibaüzenettel szembesülök: “Setup cannot find the End-User License Agreement (EULA). Setup will not continue.”

Megpróbáltam sp1, sp2, sp3, pro és home edition, magyar és angol verzióval, mindegyiknél ez a helyzet. Persze ha megnézem a windowsban a cd tartalmát, ott van a keresett file, aminek elméletileg hiányoznia kéne, és más gépeken mindegyik windows gond nélkül installálható, amelyeket ezen a gépen sikertelenül próbáltam. A cél HD, melyre az operációs rendszert tenném, NTFS fájlformátumot használ, így a tipikus FAT32 ütközés sem jöhet szóba.

Vajon mi lehet a megoldás?

2009. okt. 5. 00:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Az a gond hogy a windows nem találta meg a végfelhasználói jogi feltételeket(EULA).Bootold azt a lemezt amin a windows van, és előtte formázd NTFSre azt a partíciót amire telepíteni akarod, így menni fog.
2009. okt. 5. 00:54
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

A telepítő segítségével töröld az összes partíciót, majd hozd létre azt amire a rendszert akarod tenni.

Nem kell az egész lemezt. Az XP-nek bőven elég 10G.

2009. okt. 5. 01:18
 3/7 A kérdező kommentje:

A HD NTFS-ben van már most is, és XP van jelenleg rajta. Másrészről meg muszáj akkor valami Live CD-vel formáznom, mondjuk GParted-el, mert ha nincs EULA, nem jutok el addig sem, hogy formázhassam vagy particionálhassam a HD-t.

Tehát azt mondjátok, hogy annak ellenére, hogy nem FAT32, és nem más operációs rendszer volt előtte a gépen, a Live CD-vel való formázás mégis segíthet?

2009. okt. 5. 14:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Tehát: A telepítő segítségével nem tudok particionálni vagy formázni, mert el se jutok addig a hiányzó EULA miatt.

És nem FAT32-ben van a HD, hanem NTFS-ben, de ezt már leírtam a kérdésnél is.

Szóval mit gondoltok, ez a Live CD-vel való formázás segíthet? Csak attól tartok nehogy az legyen, hogy leformázom, aztán meg ugyanúgy nem tudok rá windowsot installálni...

2009. okt. 5. 14:33
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem itt egyértelműen le van írva, ha egy kicsit tudsz angolul.

2009. okt. 5. 15:29
 6/7 A kérdező kommentje:

"When you try to install Windows XP on a hard disk that is formatted with the FAT32 file system..." - No, it's not in FAT32.

"This issue may occur if you are using a large hard disk that was formatted by using an operating system other than Windows XP." - The HD's size is 30GB, and it's formatted with XP.

"Use Windows XP to Partition and Format Your Hard Disk." - I can't, cuz the EULA error is there, before i reach the partiton chapter.

2009. okt. 5. 15:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Then what is your suggestion?
2009. okt. 5. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!