Lenne egy 5-ös lottó programom amit meg kell csinálni órára és márt majdnem kész csak még anyi kell hozá hogy irja is ki őket növekvő sorrenbe. Sürgős segitség kellene! Valaki?
#include <stdio.h>
#include <time.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>
main()
{
int lotto[5],csere,i,j;
srand(time(NULL));
printf("A heti lotto szamok: ");
for(i=0;i<5;i++)
{
lotto[i]=rand()%89+1;
printf("%d, ", lotto[i]);
}
for(i=0;i<5;i++)
{
for(j=0;j<5+i;j++)
{
if(lotto[j]<lotto[j+1])
{
csere=lotto[j];
lotto[j]=lotto[j+1];
lotto[j+1]=csere;
}
}
}
getchar();
}
A nagyfiam 27 éves, rendszerinformatikus végzettségű, elvileg tanult a suliban programozást, de csak elvileg.
Gyakorlatilag amit tőlem tanult és muszály volt az maradt meg benne.
Akkor most elárulom neked, hogy két szakmám van és itt lehet nevetni, az egyik vasutas, a másik rendőr. Programozni magamtól tanultam 1985-től, erről semmilyen papírom nincs ez csak hobby. Igaz írtam a rendőrségnek is programokat - még fizettek is érte - de sosem a programozásból éltem csak érdekel a mai napig is.
Tanár szerettem volna lenni - így sokat szoktam segíteni a fiataloknak - így élem ki tanári ösztöneimet.
Ha már a probléma megoldódott, itt a szép megoldás lottó (és általános kiválasztás) problémára:
#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <ctime>
int main(int argc, char* argv[])
{
int pool(std::atoi(argv[1]));
int sample(std::atoi(argv[2]));
const int poolOrig(pool + 1);
std::srand(std::time(0));
for (; pool > 0; --pool)
{
if (std::rand() % pool < sample)
{
std::cout << poolOrig - pool << '\n';
--sample;
}
}
}
Futtatás: programnév <amennyiből> <amennyit>, tehát programnév 90 5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!