Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lenne egy 5-ös lottó programom...

Lenne egy 5-ös lottó programom amit meg kell csinálni órára és márt majdnem kész csak még anyi kell hozá hogy irja is ki őket növekvő sorrenbe. Sürgős segitség kellene! Valaki?

Figyelt kérdés

#include <stdio.h>

#include <time.h>

#include <stdlib.h>

#include <time.h>

main()

{

int lotto[5],csere,i,j;

srand(time(NULL));

printf("A heti lotto szamok: ");

for(i=0;i<5;i++)

{

lotto[i]=rand()%89+1;

printf("%d, ", lotto[i]);

}

for(i=0;i<5;i++)

{

for(j=0;j<5+i;j++)

{

if(lotto[j]<lotto[j+1])

{

csere=lotto[j];

lotto[j]=lotto[j+1];

lotto[j+1]=csere;

}

}

}

getchar();

}

2013. máj. 26. 10:02
1 2
 11/14 SimkoL ***** válasza:

A nagyfiam 27 éves, rendszerinformatikus végzettségű, elvileg tanult a suliban programozást, de csak elvileg.

Gyakorlatilag amit tőlem tanult és muszály volt az maradt meg benne.

2013. máj. 26. 23:28
 12/14 A kérdező kommentje:
De ahoz márt tudás kell hogy olyan helyre eljusson!! :)) Haha csak elvileg ! Hát ha van egy olyan ember a háta mögött aki segiteni tud neki akk az megkönyíti a dolgát én édesapámnak megmutattam de ez kínai volt neki xDDD
2013. máj. 26. 23:30
 13/14 SimkoL ***** válasza:

Akkor most elárulom neked, hogy két szakmám van és itt lehet nevetni, az egyik vasutas, a másik rendőr. Programozni magamtól tanultam 1985-től, erről semmilyen papírom nincs ez csak hobby. Igaz írtam a rendőrségnek is programokat - még fizettek is érte - de sosem a programozásból éltem csak érdekel a mai napig is.

Tanár szerettem volna lenni - így sokat szoktam segíteni a fiataloknak - így élem ki tanári ösztöneimet.

2013. máj. 26. 23:43
 14/14 iostream ***** válasza:

Ha már a probléma megoldódott, itt a szép megoldás lottó (és általános kiválasztás) problémára:

#include <iostream>

#include <cstdlib>

#include <ctime>

int main(int argc, char* argv[])

{

int pool(std::atoi(argv[1]));

int sample(std::atoi(argv[2]));

const int poolOrig(pool + 1);

std::srand(std::time(0));

for (; pool > 0; --pool)

{

if (std::rand() % pool < sample)

{

std::cout << poolOrig - pool << '\n';

--sample;

}

}

}

Futtatás: programnév <amennyiből> <amennyit>, tehát programnév 90 5

2013. máj. 27. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!