Turbo Pascal 7. 0-ba hol tudom azt beállítani, hogy a régi programok lefuttatásakor törlődjön a képernyőről? Részletek)
Figyelt kérdés
Hellósztok!
van egy kis problémám:
Turbo Pascalba amikor írok egy programot és lefuttatom akkor megy, amikor új progit írok és lefuttatom akkor az előző progi is látszik a fekete képernyőn.
Hol tudom azt beállítani, hogy csak az látszódjon amit éppen írtam és ne az előző?
Köszi előre is!
2009. okt. 2. 16:32
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi most az jött ki hogy valamilyen 200-as hiba.
Mondtak valami patchet de az meg nem fut:S
Hol kell a patchet futtatni?
2009. okt. 2. 17:00
3/5 anonim válasza:
program akarmi;
uses CRT;
[...]
clrscr;
end.
(Ha jól emlékszem..)
4/5 anonim válasza:
program keptorles;
uses crt; {ez nagyon fontos rész*}
...
begin
clrscr; {maga a törlés}
...
end.
* Ez inicializálja és hívja az egyik képernyőkezelő unit-ot, amelyben maga a "clrscr" parancs definiálva van.
5/5 anonim válasza:
elözö az joo:) am meg ha [] v () közé rakod az elözö progit akkor nem jeleniti meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!