Mi a különbség a C, C++ és C# között? Továbbá mi a közös bennük?
Tehát ha én megtanulom a C-t, akkor azzal együtt menni fog a C++ és a C# is?
Előre is köszönöm!
"A különbség a C az alapnyelv ugye."
Ennek a mondatnak semmi értelme.
"A C++ a nevéből adódóan a C tovább fejlesztett változata."
Ez végül is igaz.
"A C# meg C++ és Java programozási nyelve(erre ne vegyél mérget, mert ebbe én se vagyok biztos, a többi igen)."
Ez meg valami oltári nagy baromság, nem is értem mit akar jelenteni.
Kérdezőnek:
Ez 3 teljesen különböző programozási nyelv. Sokan azért hiszik, hogy nagyon hasonlóak, mert azonos szintaxisra épülnek és ezzel nagyjából ki is merül a hasonlóság.
A C egy alacsony szintű programnyelv. Hatékony, gyors kód fordul vele, de nehézkes a programozása.
A C++ egy multiparadigmás programozási nyelv, tekinthető a C továbbfejlesztésének. Kiegészítették rengeteg okossággal, illetve ami C-ben macera volt, az itt már nyelvi eszköz.
Jóval magasabb szintű, mint a C, de még ez is nagyon nehéz nyelv, viszont aki ért hozzá az nagyon hatékony kódot tud írni vele.
A C# pedig egy Java-hoz hasonló objektumorientált nyelv. Még magasabb szint, egyszerűbb programozás, de már kevésbé hatékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!