Hogyan tudnám a következő átalakításokat megcsinálni? (c vagy c++)
pl van egy stringem: "34". Ezt a stringet át akarnám alakítani egy int:34 -re.
A fordítottját is meg szeretném, azaz van egy int:45 és szeretnék egy "45"-t.
Itt van egy link, de igazából nem értelek. Google 1. találat volt. Hogy akarsz programozni, ha nem keresel megoldást egy-egy probléma esetén?
Kedves első...tudom, hogy részben igazad van, mivel a google tényleg nagyon hasznos és a programozáshoz tényleg kell tudni keresni, de ugyanakkor tévedsz is, amikor egy fórumon ajánlgatod. Nem tudom mennyire nézegettél külföldi fórumokat, de ha igen láthattad, hogy a legegyszerűbb kérdésre is odateszik magukat a válaszolók és okoskodás nélkül kódokat írnak, nem (csak) linkeket.
Amúgy én Mplab-ban használnám az átalakításokat, habár c környezetben (a c++-t nem kellett volna írjam), de túl sok könyvtárat meg hosszú alakítgatásokat nem tehetek be, mert a mikrokontroller memóriája kicsi és kell spórolni a hellyel.
Nem azért írtam a fentieket, mert te most beszóltál, hanem mert már szinte minden kérdésre ebben a témakörben valaki fel kell ajánlja a google szolgáltatásait...habár te legalább adtál megoldási alternatívákat is.
Ez c++ lesz c-zni nem szoktam.
Ha int et kéne stringre akkor így csinálnám:
#include<sstream>
int x = 45;
std::stringstream s;
std::string strx;
s << x;
s >> strx;
------------------
Ha pedig stringet kéne int é akkor az atoi függvényt használnám.
char x[5] = {'2','5','6','8','\n'};
int i = atoi(x);
ha pedid std::string-rő van szó:
int i = atoi(c_str(x));
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!