Mit kéne változtatni a forráskódon? (php)
1 beléptető "kvízt" szeretnék készíteni.Tehát ha 3 helyes választ adunk,akkor rákattinthatunk 1 tovább nyomógombra amivel kilyukadunk a céloldalon.Ha viszont rossz választ adunk meg akkor kiírja h az 1-ik válasz rossz és próbálkozzon az illető újra.(Az én elképzelésem)
<html>
<head>
<title>Vezérlő szerkezet</title>
</head>
<body>
<?php
$valasz=$_POST['válasz'];
$valasz1=$_POST['válasz1'];
$valasz2=$_POST['válasz2'];
if($valasz == "Attila" && $valasz1 == "Nagy" && $valasz2 == "19")
print "A válaszok helyesek.Tovább mehetsz <BR>\n";
{echo '<a href="zhkieg.php"> Tovább az oldalra </a> ' ;}
else {echo '<a href="kieg.php"> Az 1-ik válasz helytelen!Új adatok megadása! </a> ' ;}
?>
</body>
</html>
A 2 megadott oldal létezik (azt nem linkelem---mivel azokban nincs hiba)Viszont a 13-as sorban hibát ír.Vmi gondja van az else paranccsal és nem tudom h mi.Megköszönném ha vki segítene megoldani/kiküszöbölni a hibát.Ill. ha esetleg van jobb meglátása h hogyan lehetne megoldani a problémát (mondjuk true v false parancsokkal)azt is szívesen elolvasom.
OKÉ,átírtam....így már lefut a program.Beadom a dolgokat de miután leokézom,csak annyi történik,h egymás alá kiírja a beadott szavakat.(nem ír ki semmi mást és nyomógombom sincs)
$valasz=$_POST['válasz'];
$valasz1=$_POST['válasz1'];
$valasz2=$_POST['válasz2'];
if($valasz == "Attila" && $valasz1 == "Aibek" && $valasz2 == "19")
{echo '<a href="zhkieg.php"> Tovább az oldalra </a> ' ;
print "A válaszok helyesek.Tovább mehetsz ";
}
else echo '<a href="kieg.php"> Új adatok megadása! </a> ';
Á már sikerült megoldani a gondot.Minden működik!
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!