Vektornál meg mátrixnál c-ben az elemek számozása 0-ától kezdödik nem mert a tanárom azt állitja h 1-től is lehet kezdeni de szerintem hülyeséget beszél?
Igazából tömbökről van szó. 1D-s 2D-s.
1-től is lehet kezdeni, legegyszerűbben úgy hogy a 0.-ik elemet nem veszed figyelembe (figyelembe kell venni hogy meddig indexelhető)
Illetve pointeres trükkökhöz is lehet folyamodni.
"1-től is lehet kezdeni, legegyszerűbben úgy hogy a 0.-ik elemet nem veszed figyelembe"
Ez elég rossz megoldás, jobb ha nem szokik hozzá az ember. Amúgy megerősitésként, én sem hallottam, hogy 1-től is lehetne kezdeni a tömböket-mátrixokat.
A pointerezéssel meg minek szórakozni? Az ember benyalja, hogy tömbök-mátrixok 0-tól vannak indexelve, aztán csókolom, hozzá lehet szokni, nem kell fölöslegesen bonyolitani a kódot.
Melyik nyelvben?
Általános szokás az indexelést nullától kezdeni, de például a Matlab és a Fortran 1-től kezdi.
Adában vagy Pascalban, esetleg még Visual Basicben tetszőleges tömbhatárokat lehet beállítani.
Lásd:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!