Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet PHP-ben hozzászól...

Hogyan lehet PHP-ben hozzászólási lehetőséget adni?

Figyelt kérdés

Csináltam egy egyszerű blogoldalt, és azt szeretném ha minden posthoz hozzá lehetne szólni. A gond az, hogy amikor kiolvastatom az adatbázisból, az összes hozzászólás megjeleníti, függetlenül attól, hogy melyik postra kattintottam rá.

Így iratom ki a postokat, mindegyiknek van egy id-ja az adatbázisban.

$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM post ORDER BY id DESC");

while($row = mysqli_fetch_array($result))

{

echo ('<div class="kozep">');

echo ("Ez a(z) " .$row['id']. ". poszt: ");

echo $row['post'];

echo ("</br><a href='comments.php'>Hozzászólások</a>");

echo ('</div>');

}

2013. ápr. 8. 20:43
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és az oldal hátha segít [link]
2013. ápr. 8. 20:45
 2/8 anonim ***** válasza:
A hozzászólásokat kapcsold össze a postokkal. Ha ez így nem jön le, akkor talán olvasgass még kicsit a SQL témakörben és aztán kezdj blogmotort írni!
2013. ápr. 8. 20:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajna szakdolgozathoz kell, választhattam volna webárúhaz vagy más finomságok közül, ez tűnt a legegyszerűbbnek,
2013. ápr. 8. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Hali.

IF (ha) függvény.

Egyéb építő jellegű kritika:

Továbbá csinálj normális CSS-t. Igazítsd középre a azt az istenverte középső részt, mert ez így valami förtelmes...

2013. ápr. 8. 20:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Te jó ég, ez az eyecancer!

Persze, hogy minden commentet megjelenít, ha nincs összekapcsolva a postokkal, csak simán lekérdezed az egész táblát WHERE nélkül...

Nem sértés akar lenni, de ha ilyen tudással akarsz szakdolgozatot írni, akkor vagy nagyon bátor vagy, vagy az a suli pite...

2013. ápr. 8. 21:03
 6/8 anonim ***** válasza:
#5: +1
2013. ápr. 8. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:

echo ("</br><a href=\"comments.php?id=".$row['id']."\">Hozzászólások</a>");

comments.php:

<?php

$post_id = $_GET['id'];

$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM comments WHERE post_id=$post_id ORDER BY id DESC");

.

.

.

.

?>

Íme egy kiindulópont.

2013. ápr. 8. 21:04
 8/8 A kérdező kommentje:
2 év alatt jó ha volt fél RENDES tanulás a suliban... Ha már elk*rtam 2 évet szeretném ha maradna valami nyoma.
2013. ápr. 8. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!