Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javascriptben hogy lehet...

Javascriptben hogy lehet megoldani hogy az éppen megnyitott url címet egy változóba mentse el és azt a változót megosszam 2 funkció között?

Figyelt kérdés

Szóval adott 2 funkció,az egyik funkció ha lefut,elmentené egy változóba az éppen megnyitott url címet,egy másik funkcióban pedig ha az lefut,kiolvasnám az url címet a változóból.

Ezt hogy lehetne megoldani?

Ha kérhetem ne egyertek a google-el,mert már 2 hete keresem,rengeteg "megoldást" találtam a kérdésre,de egyikkel sem tudom megoldani a gondom,nincs túl nagy gyakrolatom javascriptben.

A gondom konkrétan a következő.

Adott egy egyszerű HTML weboldal,ami egy iframe-ben nyitja meg a tartalmat,a tartalom pedig külön HTML oldalon található.

Ám a google kereső robotjai keresésnél,megtalálják ezeket a tartalom oldalakat is.Azt szeretném hogyha megnyitom a tartalom oldalt,az autómatikusan az index oldalt nyissa meg,ahol az iframe található és az iframe-ben azt a tartalmat nyissa meg amelyikről érkezik a látogató.

Lehet nem praktikus megoldás,de úgy képzeltem el hogyha valaki megnyitja a tartalom oldalt,akkor az javascriptel az url-t lementi egy változóba,majd ha az index oldalra továbbítva lett,akkor az index oldal ebből a változoból olvassa ki hogy mit nyisson meg az iframe-ben.

Valaki tudna a változókban segíteni nekem?

Hogy lehetne az url címet változóba menteni majd onnan kiolvasni?

Előre is köszönöm.

2013. ápr. 7. 19:30
 1/1 anonim ***** válasza:

iframet felejtsd el, cseréld másra és probléma megoldva.

A framek egy elavult technológia már sehol nem ajánlják a használatát.

2013. ápr. 7. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!