Amanda88 kérdése:
Hogyan lehet megadni egy mátrix elemeit C++-ban (Visual Studio 2010) ciklus használata nélkül?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy for ciklusokkal egyszerűbb, de most a számokat egyesével beírva szeretnék megadni egy mátrixot. Google-n kerestem már, de nem találtam meg, ezt hogyan lehet.
Ebben mi a hiba?:
#include <iostream>
using namespace std;
#include <iomanip>
int main ()
{
int A[3][4]={1,2,3,4; 2,3,4,5; 6,7,8,9};
cout<<A[1][3]<<endl;
cin.get();
return 0;
}
Itt egy 3 soros, 4 oszlopos mátrixot szerettem volna definiálni, majd kiíratni az 1. sorának 3. elemét.
2013. márc. 30. 22:58
1/2 iostream válasza:
Nézd.
int A[3] az ugye 3 int.
Ezt úgy adod meg, hogy {1, 2, 3}
int A[3][4] az ugye 4 darab int[3], ami 3 int.
Akkor ezt hogy adhatod meg? Segítek: {I, J, K, L} alakban lesz, ahol I, J, K és L int[3]-ak.
2/2 iostream válasza:
Jah és tanulj meg guglizni, az nem mentség, hogy nem találtad meg, mert ez egy triviálisan megtalálható információ. Én most rákerestem erre: initialize 2 dimensional array
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!