Nem statikus metódus elérése másik osztályból példány létrehozása nélkül (C#)?
Kicsit kifejtve a kérdést:
Jelen esetben 4 osztály érintett
Van egy (abstract) Számla osztályom, ami a konstruktorába várja egy Tulajdonos nevét. Ebből az osztályomból származtatok másik két osztályt:
Megtakarítás és Hitel. Ez a két osztály a konstruktorába vár egy Tulajdonos nevet és egy keretet (amennyi pénzt tárol)
A 4. osztályom az ami ezt a hármat összefogná. Nos a kérdésem a következő lenne: a negyedik osztályból kellene nekem elérnem a Megtakarítás és a Hitel osztályban található keret-ek összegét (mennyi pénze van összesen egy tulajdonosnak). A keretet tároló változók csak olvashatók és nem statikusak. Példányosítani nem tudok, mert nem új példányra van szükségem. Szerintetek ez hogyan oldható meg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Először is köszönöm a hozzá szólást!
Amit írsz egy egyszerű program esetén nem is jelent problémát, csak én már objektumokkal kell, hogy dolgozzak. Lehet én én nem értem most kristály tisztán a megoldást de a problémámat az adja, hogy (mondok egy számot:) 15 db számlatulajdonosom van és nekik személyre szabottan kell visszaadnom az egyenlegüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!