Hogyan kell bekérni az adatot textbox segítségével? (c# from)
Pontosan 4 napja kezdtem el programozni.
Teszt programokat készítek, amelyeket mindig bővítem 1-2 tulajdonsággal. Tehát, van egy textbox, alatta egy gomb. Beviszem az adatot (nevemet) textboxba, mely majd kírja, hogy "üdvözöllek, <itt a változó> a programomban!".
Tehát, kell egy változó, melybe lementi a textboxba beírt adat, és ha megnyomom az ok gombot, akkor egy új from-ban írja már ki azt, hogy üdvözöllek <név>.
Vagyis nem csak az a kérdés, hogy hogyan tároljam le az adatot, hanem az is, hogy hogyan hozhatok létre új ablakot, melyben ezt a tárolót felhasználhatom.
14/f
Azt nem tudom, hogy szükséges e itt most számodra, hogy egy általad megírt form-on jelenjen meg mindez, de a C#-ban van messagebox, ami erre tökéletes lenne:
Sziasztok!
Sikerült megcsinálni. Nagyon köszönöm! :)
Eleinte nem ment... viszont privát volt, és átraktam publicra. :)
tehát:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
namespace WindowsFormsApplication8
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
public static void ThreadProc()
{
Application.Run(new Form());
}
private void label1_Click(object sender, EventArgs e)
{
}
private void label2_Click(object sender, EventArgs e)
{
}
private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
DialogResult result = MessageBox.Show("Biztos kilépsz?\n Ezt még nagyon megbánhatod ;)", "Kilépés", MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question);
if (result == DialogResult.Yes)
{
this.Close();
}
}
private void textBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
public void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
string a = textBox1.Text;
Form2 f2 = new Form2(a);
f2.ShowDialog(this);
}
}
}
Lehet, hogy én gondolkozom extrémen, de nem lehet, hogy egy abszolút kezdőnek talán inkább konzolos alkalmazásokkal kéne kezdenie a programozás tanulást, hogy a grafikus megjelenítés hülyeségi ne vonják el a figyelmet a lényegről...?
Ennek a kódnak a 90%-át szerintem nem érted, ennek meg így rohadtul semmi értelme...
Hát az, hogy bemagoltad a kódot az egy dolog, de hogy fogalmad sincs az objektumorientáltságról, öröklődésről és hasonlókról az 100%.
Tényleg semmivel nem lesz kevesebb ha programod, ha konzolos, és ott nem kell ilyen hülyeségekkel szívni.
De tényleg te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!