Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hagyjam a programozást?

Hagyjam a programozást?

Figyelt kérdés

Sziasztok már két hete bajlódok a javasciptel és egyáltalán nem értek meg belőle semmit.

Szerintetek hagyjam az egész programozási hülyeséget a francba?

2013. márc. 23. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell hagyni. Nem nehéz egyik nyelv sem, de tény, hogy kell hozzá egy látásmód. Ami viszont fontos, hogy a Hello Worldtől kezdjed, ha még nem programoztál. És persze nyelvfüggetlen algoritmuselmélet sem árt. Ha az alapoktól kezded felépíteni, rájössz, hogy nem olyan nehéz. Ha viszont egyből profi kódokat próbálsz értelmezni, vagy módosítani, akkor 20 perc alatt elveszel. (Ha egy profit felvesznek programozni egy már meglévő rendszerhez, ő is csak nézegeti a kódot pár napig, hétig, mire érdemben hozzá mer nyúlni)
2013. márc. 23. 15:28
 2/4 gyorki92 ***** válasza:

Ha ilyen könnyen feladod, akkor hagyd, igen. De más komolyabb dolgot sem könnyebb megtanulni mint a programozást.

Egyébként meg, amit az első mondott: kezd a lehető legegyszerűbb, "Hello World" szintű programoktól, kis lépésekben mész felfelé, és addig nem váltasz másra, amig az adott programot meg nem értetted magaddal. És sokat, nagyon sokat gyakorolsz.

2013. márc. 23. 16:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia, sokáig nem értettem az objektumorientáltságot, nem értem a Perl nyelvet, Adában nem tudok szövegeket kezelni, és nem értem a funkcionális programozást. Az Adát sem értettem sokáig. De azért vannak nyelvek, amelyek mennek.

Lassíts, gyakorolj többet, csinálj meg sok egyszerű példát, és akkor talán megérted!

2013. márc. 23. 18:58
 4/4 Citation válasza:

Fel ne add!!! Küzdj, tanulj s fog az menni.

A programozás nem az a dolog amit 1-2 nap alatt profi szinten el lehet sajátítani. Lesz vele gondod, de beérik :)

2013. márc. 27. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!