Hogy kell használni a visual stio 2010?
A program olyan jó, mint a helyesírásod? Mert akkor én átnézném a hibalistát!
Miben indítja el, hanem exe-ben? Egyáltalán milyen nyelv? Milyen környezet?
#include <stdio.h>
int main()
{
printf("hello\n");
return 0;
}
a program ez és azt írja ki:Unable to start program
Neked sehol, jó?
Keress más hobbit, pl gombfocizás.
Akkor leírom neked lépésről lépésre :D Igaz Code::Blocksot szoktam de most csak neked csak most kipróbáltam :)
Miután megnyitottad a programot (Visual Studio 20xx) rámész a kurzoroddal a File->New Project-re.
Bejön egy ablak, ott (ha nem C++-re optimalizáltad a VS-t, akkor az 'Other Language'-nél megkeresed a C++-t majd létrehozol egy Win32 Console Application-t.
Ismét bejött egy ablak, az első ablakon a 'Next'-re kattintasz, majd a következőn bejelölöd a 'Console Application'-t, alatta az 'Empty Project'-et. Ha ez megvolt akkor nyomsz egy 'Finish'-t.
Most 'látszólag' semmi nem történt, de ha megnézed a 'Solution Explorer'-t akkor láthatod, hogy a VS létrehozott neked különböző mappákat. Jobb klikk a 'Source Files'-ra ott húzd a kurzort az 'Add->'-ra és kijön egy fül amin jobb klikk a 'New item'-re. Egy újabb dialógus következik, ahol ki kell választani a 'C++ File (.cpp)'-t. Majd bejön a kódolási felület, és már el is kezdheted bepötyögni a kódodat, ami lehet:
#include <stdio.h>
int main()
{
printf("hello\n");
return 0;
}
Vagy:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Hello world!" << endl;
return 0;
}
Ha ez megvan, rámész a kis zöld háromszögre ('Start Debugging') vagy a 'Compile'-ra a 'Build' menüből :)
Remélem segítettem, de ha ez a nagyon egyszerű feladat is nehézséget okoz, a helyedben elgondolkodnék ezen a programozás témán ;)
azért nem ment mert nagyon kezdő vagyok azelőtt nem foglalkoztam ilyennel és nem tudtam hol lehet beálítani
köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!