Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan írhatok programból a...

Hogyan írhatok programból a hyperterminálba?

Figyelt kérdés

Visual Studio-ban írtam egy c programot, ami kiszámol valamit és azt szeretném egy mikrokontrollerre kiküldeni. USB RS232 átalakítót használok.

Továbbá win7-em van. A hyperterminált kimásoltam egy win xp-ről. Remélem ez nem fog gondot okozni.

#huperterminál
2013. márc. 2. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Milyen mikrokontroller?

Ehhez a megfelelő fordítót kell használni és csak úgy nem fogod tudni áttölteni a programok, hanem egy programozóval tudod beégetni.

Ez az áttöltés csak pár speciálisabb rendszer, például arduino esetén megy.

Ez utóbbi ugyanis az induláskor ellenőrzi, hogy van-e valami adat a sorosan és ha igen, akkor letölti és beégeti.

2013. márc. 2. 21:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem programot akarok égetni a mikrokontrollerre. Csupán PC-n kiszámolok pár szöget, amennyire majd a PIC elforgatja a motorokat. Csak egy változó kap értéket.

Az EUSART csatornán és az RS232 soros porton keresztül a PIC-et hozzá tudom csatlakoztatni a számítógéphez. A program már rajta van a PIC-en. Ügyesen működik is ha manuálisan írom be a hyperterminálba az átküldeni kívánt értékeket, viszont én azt szeretném, hogy az a program amelyik kiszámolja a szögeket, egyenesen küldje is ki a hyperterminálba, ahonnan egyenesen kikerül a soros portra és azon keresztül a mikrokontrollerhez.

2013. márc. 2. 21:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Értem, akkor viszont a COM port kezelésnek nézz utána.

Kb úgy működik, mintha egy fájlba írnál.

(Bár én sima C helyett inkább C++ vagy még inkább Pythont használnék, kényelmesebb.)

2013. márc. 3. 00:31
 4/4 A kérdező kommentje:
A c++ talán megfelelőbb lenne...a python az már magasabb szintű programozás, ami az én célomnak nem felelne meg.
2013. márc. 3. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!