Miért nem jó ez így c#ben? (bővebben lent)
Miért van az, hogy c#-ban (c-sharp) készítek egy programot smart device-ra( windows mobile ) akkor a probramban az 1ik gombnak azt mondom h webBrowser1.Navigate("www.google.com"); hibát ír a debugnál
("The best overloaded method match for \'System.Windows.Forms.WebBrowser.Navigate(System.Uri)\' has some invalid arguments"
és van egy másik is "Argument \'1\': cannot convert from \'string\' to \'System.Uri
" .Miért nem jó ez? nem így kell használni a webbrowsernek ezt a funkcióját?
itt van amit írtam:
namespace SmartDeviceProject1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
webBrowser1.Navigate("www.google.com");
}
}
}
Előbb asszem castolni kell System.URI-ba, mert ugye nem stringben kell megadni. Sajnos a System.URI osztályt nem ismerem, de tuti hogy vagy castolni lehet vagy constructorral létrehozni stringből.
A castolásos módszer:
Navigate((System.Uri) "www.google.com")
constructor:
Navigate(new System.Uri("www.google.com"))
Ha egyik sem megy akkor nézz utánna MSDN-en ott 100%hogy fent van a System.Uri osztály (mivel úgy sejtem benne van vmelyik alap lib-ben), szvsz vmi tutorial is fogsz találni.
Hogyan keressünk hibát egy "C" programban?
1] Ha teljesen lehetetlen, ne tedd. Bízd másra a piszkos munkát!
2] Válts szakmát.
3] Szúrj be/törölj üres sorokat itt-ott, fordítsd és futtasd újra a programot!
4] Hintsd meg szentelt vízzel a terminált!
5] Hívd a 112-t és sikíts!
6] Az a szóbeszéd járja, hogy a "printf" hasznos, de ez valószínűleg megalapozatlan!
7] Írd át az egészet CP/M-re!
8] Ha még mindig nem működik, írd újra assemblerben! Ez nem fogja megoldani a gondot, de ez biztosíték arra, hogy senki más nem fogja megtalálni a hibát és ezzel nem tüntet fel rossz színben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!