Melyik programozói nyelvel kezdjek? És honnan pénz nem nagyon akarok rá küldeni de szerintem a koromhoz képest eléggé megy?
Hogy kerül ide a pénz? Mi van?
Programozni pedig elkezdeni bármilyen nyelvvel lehet.
Válassz valamit amit szimpatikusa és hajrá.
Én mondjuk valami C++, Python irányvonalat javasolnék, az később is jól jöhet. De Pascallal is kezdhetsz akár.
Pascalt ne. Használhatatlan, oldschool vacak.
Python, C, C++, ebben a sorrendben tudom ajánlani.
(Egyébként a MIT indított online képzést a edX.org keretein belül, Pythonból, kezdőknek. Ha sietsz, tudsz angolul, érdekel egyetemi szinten még beleférsz.)
Bocsi, de a magyarsága miatt nem értem a második kérdésed: "És honnan pénz nem nagyon akarok rá küldeni de szerintem a koromhoz képest eléggé megy?"
Szóval ez mit is jelent?
Én egy gyakorlatias választ tudok adni: java. A munkaerőpiacon jelenleg ez dominál, sőt, ha érdekel például a mobiltelefonok világa, androidra pl. javaban tudsz fejleszteni (itt is ez dominál).
Pascalt nem javasolnám (nincs gyakorlati haszna), a C világa meg olyan terheket rak egy ismerkedő vállára, amire nem biztos, hogy szükséged van.
Dinamikus weboldalak összerakásához esetleg PHP vonalon is elindulhatsz.
ilyen központozási készséggel szerintem semmilyennel.
ha mégis, akkor C, java, python, html.
neten ezer féle könyv elérhető még magyarul is. pl Nagy Gusztáv - Java programozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!