Hogyan lesz egy programnak (szoftvernek) grafikus felülete?
Utóbbit azért nem vállalná be szerintem semmit.
Attól függ miben programozol kedves kérdező
Ha c++-ban, akkor ott van a Visual c++, ezzel kattingatással, és események szerkeztésével tudsz csinálni kódot.
Pascal -> Lazarus programnyelv, vagy Delhpiben van ugyanerre lehetőség( ez kb úgy néz ki mint egy pascal-os unit)
Java itt egy könyvtárral lehet csinálni Form-ot, itt még nem láttam kattingatósat( bár a NetBeans tudja szerintem)
c# -> visual c#, tehát a c# fordítóval lehet csinálni
basic -> visual basic a legegyszerűbb kattingatós felület amit valaha láttam( szerintem jobb mint a vc++)
Az összekattintgatás csak elvégzi helyetted a piszkos munka egy részét, de jó esetben be lehet mögé látni a kódba.
Úgy lesz grafikus felülete a programodnak, ha a megfelelő könyvtárakba belehívsz. Megfelelő könyvtár lehet a Windows GDI, az Xlib, az SFML, SDL, glut, Qt stb.
Ez azért kell, mert a legtöbb nyelv nem kezeli nyelvi szinten a grafikus felületet, mint fogalmat. Ha ilyet akarsz, nézz rá pl a Tcl/Tk párosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!