Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lesz egy programnak...

Hogyan lesz egy programnak (szoftvernek) grafikus felülete?

Figyelt kérdés
Most tanulok programozni, de még nem látom ki a parancssoros programok mögül.
2013. febr. 8. 00:14
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Vannak erre is szép libek, amikkel viszont egyszerűben meg lehet adni, hogy mi és hol helyezkedjen el és így.
2013. febr. 8. 00:36
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
A grafikus felületen lévő elemekhez eseményeket rendelsz (kattintás, szöveg beírása, kurzor rámutat, stb.) és ezek bekövetkezésekor fut le a kód megfelelő része. "Jobb helyeken" csak összekattintgatod a meglévő elemekből a felületet, vagy esetleg szövegesen állítod be a helyüket, méretüket, egyéb tulajdonságaikat.
2013. febr. 8. 02:45
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Utóbbit azért nem vállalná be szerintem semmit.

Attól függ miben programozol kedves kérdező

Ha c++-ban, akkor ott van a Visual c++, ezzel kattingatással, és események szerkeztésével tudsz csinálni kódot.

Pascal -> Lazarus programnyelv, vagy Delhpiben van ugyanerre lehetőség( ez kb úgy néz ki mint egy pascal-os unit)

Java itt egy könyvtárral lehet csinálni Form-ot, itt még nem láttam kattingatósat( bár a NetBeans tudja szerintem)

c# -> visual c#, tehát a c# fordítóval lehet csinálni

basic -> visual basic a legegyszerűbb kattingatós felület amit valaha láttam( szerintem jobb mint a vc++)

2013. febr. 8. 07:22
 4/5 anonim ***** válasza:
31%
Fejlesztőeszköztől függ. Durva közelítéssel úgy lehetne megfogalmazni (amibe itt tutira pár okostojás bele fog kötni), hogy akkor lesz grafikus a felülete, ha olyan fejlesztőeszközzel írod meg, ami támogatja azt. Pl. Lazarus, Visual C++, Visual Basic, Delphi, stb.
2013. febr. 8. 07:47
 5/5 iostream ***** válasza:
100%

Az összekattintgatás csak elvégzi helyetted a piszkos munka egy részét, de jó esetben be lehet mögé látni a kódba.

Úgy lesz grafikus felülete a programodnak, ha a megfelelő könyvtárakba belehívsz. Megfelelő könyvtár lehet a Windows GDI, az Xlib, az SFML, SDL, glut, Qt stb.

Ez azért kell, mert a legtöbb nyelv nem kezeli nyelvi szinten a grafikus felületet, mint fogalmat. Ha ilyet akarsz, nézz rá pl a Tcl/Tk párosra.

2013. febr. 8. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!