Mennyit kereshetek ilyen Skill-ekkel?
Helló!
Egy reális, piaci nettó fizetés érdekelne, mert fogalmam sincs mennyit írjak a fizetési igény részhez.
Amit tudok:
- htm5/css3/Jscript
- Adobe Photoshop online és offline anyagok készítésére
- Adobe Illustrator
- Inkscape,Gimp
- Php, Mysql
- OOP
- JAVA alapszint(kb ismerem az elemi és összetett programozási tételeket,tömböket és alkalmazásukat,szóval próbálgatom.)
- Winserver alapú rendszer üzemeltetése
- SEO, onlinemarketing, hírlevélkészítés <-- ezekben eléggé otthon érzem magam.
---------------------------------
Tapasztalat: 2 év
Mennyi a reális fizetés amit el merhetek kérni?
Attól függ mit kell csinálni.
Pl. közmunkásként nem sok hasznát veszed ezeknek.
Tehát két év alatt az általad felsorolt technológiákban szereztél tapasztalatot.
Az kb konvergál a nullához. A felszínes tudás nem sokat ér. Esetleg egy hülye hr-esnek el tudod adni, de a szakmai részen elvérzel.
Mi a csoda az a Winserver alapú rendszer üzemeltetése?
NT 4.0 2000, 2003, 2008, 2008R2 esetleg 2012 (na jó abban biztosan nem lehet 2 év :)) Ezen belül mit üzemeltetsz rajta? IIS alól hostolsz intranet esetleg internet alkalmazásokat? Üzemeltetni tudsz egy céges hálózati infrastruktúrát (AD, DNS, DHCP, Exchnage, Sharepoint esetleg TFS /Project szervert, Portfolio szervert nem írok mert azokhoz lövésem sincs :D/)
Na rengeted 2-3-4 betűs hülyeséget felsoroltam. Javaslom, hogy feküdj rá egy-két témára és abban szerezz mélyebb ismereteket.
Mint a legtöbb területen itt is a tapasztalat/tudás/teljesítmény mentén mozognak a fizetések. Nyilván nem mindegyik általad felsorolt témával foglalkoztál két évet.
Válasszuk szét nagyjából szakmák szerint:
- Photoshop, Illustrator. Nevezzük grafikusnak :) Erről én azt gondolom, hogy tehetség kérdése, vagy megy vagy nem. Egy jó grafikus viszont nagyon jól tud keresni. A munka kreatív és ha valaki szereti szórakoztató
- OOP, PHP, MySQL, JAVA. Legyen ez a fejlesztői ág. PHPs és MySQLes emberekkel dunát lehet rekeszteni, az OOP pedig azért alap a 21. században. Természetesen a nagyon profi PHP-sek nagyot akasztanak, de sokkal nehezebb bekerülni a felső 10%ba mert nagyon sok van.
- SEO, onlinemarketing, hírlevélkészítés. Manapság ebben van a nagy zseton. Mindent megtudni a userről és a megfelelő cuccost az arcába tolni, amit akkor is megvesz ha nincs szüksége rá. Nekem ugyan annyira nem szimpi ez a szakma (jó a SEO az érdekelne :D )
Az áraknak csak a pofátlanságod szab határt és munkáltató fizetési hajlandósága. Ma a dolog úgy működik, hogy két ugyanolyan szintű ember keresete között is lehet iszonyat nagy különbség (sajnos), tehát nem csak a szakmádban kell jónak lenned, hanem el is kell tudnod adni magadat.
Normális helyen még nehezebb a dolog, mert ha túl keveset kérsz azért nem vesznek fel, mert nem becsülöd magad, nem vagy elég magabiztos (nem mindenhol csak a pénz számít!) és a kreatív munkákra nem birkák kellenek.
Ha túl sokat kérsz (bizonyos határok között ez jobb mint a túl kevés, mert alkudni tudnak, de azt nem fogják mondani, hogy te ugyan x-et kértél, de én 2xet akarok fizetni) akkor azt vagy nem tudják, vagy nem akarják kifizetni, de alkudni tudni kell.
Első körben szerintem emelj be egy 140-160 közötti összeget (a megbeszélésen sose értékhatárokat mondj, hanem konkrét összeget!!!). Nagyon fontos, hogy először tapasztalatot szerezz, mert az adja az értékedet.
Sajnos, még a kreatív munkában is nagyon sok a pótolható pozíció, így nagy fizetésemelkedésre csak akkor számíts, ha nagyon kiugró a teljesítményed, nagyon kell a munkád és a szaktudásod a cégnek vagy átmész egy másik munkáltatóhoz.
Valóban, a melótól függ.
Ahogy látom több munkakörbe jó lennél (webfejl, grafika, rendszergazdi), ezek így egyszerre nem hiszem, hogy bárhol is kellenének. Melyikből van az a 2 év tapasztalat? És munkahelyi tapasztalat, vagy otthoni próbálgatás? Ha utóbbi, akkor felejtős.
A Java-t szerintem meg se említsd, ha ilyen alapszintű a tudás, meg csak próbálgatod. Sehol nem kérik, hogy keress ki egy maximumot egy tömbből. Inkább azt pl., hogy írj egy programot, ami bejár 2 tucat különböző felépítésű weboldalt, kiparszol adatokat és bepakolja egy adatbázisba. De Java esetén többnyire Java EE-hez keresnek embert.
Junior jávásként 240 nettó, fogalmam sincs, mit jelet nálad az, amit leírtál, de nagyon alap tudással is felvesznek már, ha mutatsz hajlandóságot a tanulásra.
Webfejlesztésben fogalmam sincs az árakról.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, igyekszem pótolni a részletek hiányosságát:
- html/css/jscript - ugye nem nagy cucc, szabványos oldalak, PSD-ből pixelpontos oldalak, hirtelen ennyi jut eszembe.
- PHP, Mysql - egy alap webáruházat meg tudok írni fejből.(Olvastam h sok helyen ctrl+c, ctrl+V vel programoznak, hát nem tudom...)
- Java-t akarom legalább egy haladó szintre fejleszteni, ezt csak odaírtam hogy érdeklődöm iránta
- Winserver alapú rendszer
Windows Server 2003 és 2008 oprendszerek parancsait, beállításait ismerem(ilyeneket h norton ghost meg hasonló rendszergazda cuccok, le sem írok, sztem alap), IIS-t tudok telepíteni, ftp fiókok kezelése, tehát inkább a netes oldal.
A 2 éves tapasztalat a SEO-ban, Photoshopban(online és offline dolgok,céges arculat) és honlapkészítésben van a munka világából, megbízásokon keresztül.
A többi hobbiprojekt.
Azért a 140 nettóval én már boldog lennék, megmondom őszintén.
Én úgy 120-ra lőttem be magam, annyit mondanék.
Fogalmam sincs a piaci árakról.
200 nettó?? Aztak***
Vidéki vagyok, itt ennyit senki nem keres :)
Akkor tényleg ráállok a Java-ra.
"Vidéki vagyok, itt ennyit senki nem keres :)"
Vidéken nem is fizetnek annyit :D:D
Viszont azzal számoljál, hogy Bp-n egy nagyon kis fostaliga albérlet is 50-60 K-ba kerül, szóval valójában nettó 140-150-et keresel majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!