Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan használjam a buborék...

Hogyan használjam a buborék rendezést karakterláncokra C-ben?

Figyelt kérdés

char nevek[30][25]//vektor ami karktrlancot tarol

A beolvasás kiiratást megtudom oldani csak a rendezés nem megy probálkoztam de nem tul sok eredménye volt kérem valaki irja le mert még meg is kell tanulnom holnapra multhéten egész héten nem voltam suliba mert beteg voltam.

2013. febr. 4. 18:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Buborékrendezés algoritmus: [link]

2 string összehasonlítására az strcmp függvény van: [link]

string másolására az strcpy fgv van: [link]

Ezek ismeretébe pofon egyszerű.

2013. febr. 4. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:
A strcmp kivetelevel mindegyiket ertem csak ezzel van bajom milyen a strcmp viszateritesi erteke h Abc sorrendbe rendezzen?
2013. febr. 5. 18:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy valamit tisztázzunk: az ABC sorrendbe történő rendezés egy rendezés a sok közül, ahol bármely 2 különböző elem közül el lehet dönteni hogy melyik van előbb/hátrébb kvázi melyik a kisebb/nagyobb, egy lehetséges rendezési reláció a sok közül.

Az strcmp ASCII kód szerint lexikografikusan rendez.

Egyszerűen fogalmazva a csupa kisbetűs ékezet nélküli szöveget ABC sorrendbe rendez, ha ékezetes betűk/nagybetűk is vannak akkor máshogy rendez.

Pl.:

negatív : strcmp("ablak","nyaral") mert "ablak"<"nyaral" (az "ablak" szó előrébb van ABC szerint)

nulla : strcmp("ablak","ablak") mert "ablak"="nyaral"

pozitív : strcmp("nyaral","ablak") mert "nyaral">"ablak"

2013. febr. 5. 19:50
 4/4 A kérdező kommentje:
kösz
2013. febr. 5. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!