Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell C++ -ban egy...

Hogyan kell C++ -ban egy FullScreen-es programot csinállni (tehát az asztal se látszódjon), úgy, hogy képpontokként szineszgethessem a képernyőt?

Figyelt kérdés
Nem akarok DirectX-et, vagy OpenGl-t használlni, sem semmilyen küső könyvtárat.
2013. jan. 30. 16:57
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, elírtam: "szineszgethessem" helyett "színezgethessem" a helyes.
2013. jan. 30. 16:58
 2/6 iostream ***** válasza:

"sem semmilyen küső könyvtárat."

Akkor röviden: sehogy. A C++ nem ismeri a képernyő fogalmát, se a képpontokét.

2013. jan. 30. 18:04
 3/6 A kérdező kommentje:

Ezt nem értem.

A külső könyvtárakat nem c-ben írták?

2013. jan. 31. 14:57
 4/6 iostream ***** válasza:
De. Mit nem értesz? :)
2013. jan. 31. 15:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Ha egyszer a külső könyvtárakat c-ben írták, és a külső könyvtárak segítségével tudom kezelni képpontokat, akkor a könyvtárak nélkül miértnem tudom? Akik a könyvtárakat írták, hogy tudtak függvényeket írni a képpontokra? Csak kell eleve benne lennie a Cben néhány alap függvénynek erre.
2013. jan. 31. 15:30
 6/6 iostream ***** válasza:

C++, nem C. De amúgy ugyanaz. Valós módban simán tudtál a képernyőre írni: megcímezted a videomemóriát, és felülírtad az ottani értékeket, ez kikerült a monitorra. Rendes oprendszer alatt az oprendszertől tudsz elkérni helyet, ahova írhatsz. Az operációs rendszerben vannak megvalósítva ezek a függvények, az operációs rendszer (egy része) pedig hardverközeli kód.

Tehát a C/C++ nyelv nem ismeri a képernyő fogalmát, a legalapabb külső könyvtárakat, amik már nem támaszkodnak további külső könyvtárakra, úgy írták meg, hogy specifikus tudással tudták, mit hova kell írni, kinek mit kell üzenni, hogy az történjen, amit szeretnének. Ez többnyire szintén egy külső dolgon, a videokártya driveren keresztül történik.

2013. jan. 31. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!