Ez hogyan kivitelezhető?
Vagy egy ablakom amibe tudok rajzolni és én úgy szeretném megcsinálni,hogy az ablakot amibe rajzolok azt egyáltalán ne mutassa csak azt amit kirajzoltam.
Így majd úgy fog kinézni a programban kirajzolt kép mintha csak úgy ott lennének a képek a képernyőn.
Olyat akarok csinálni mint amikor a photoshopot is megnyitom és akkor csak egy sima kép előugrik és nem látsz te ott semmilyen ablakot mert az nincs ott.
Csak a kép jelenik meg.
Ilyen a photoshopnak a logója is.
Azért nem tudom megcsinálni mert a kép amit így ki akarok rajzolni az nem négyszögletű,hanem háromszög alakja van.
Ha így kirajzolom akkor valahogy láthatatlanná kéne tenni hogy ne látszódjon a programnak az a része amire rárajzoltam a képet.
Programoztál már életedbe? Bocsi csak a kérdésed alapján nem egyértelmű. Egy ilyen program írása nem kis munka. Hiszen ahány kiterjesztésű kép annyiféle algoritmussal tömörített kép kezeléséről van szó. Egyes algortmusok igen kemény matematikai alapokon tömörítenek. ( még jó mondjuk).
A másik magát ezt amit mondtál viszonylag könnyű megoldani, hogy ne látszódjon a háttér. Bár kép kezelésével együtt őszintén szólva kétlem, hogy meg tudod csinálni.b Keress egy nyilt forráskódú készerkeztőt( gimp) és nézd meg a linux-os forrását.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!