Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék Java nyelven tanulni...

Szeretnék Java nyelven tanulni, de nincs a környezetembe senki, aki segíteni tudna és egyedül nehezen megy. Mivel kezdjem? Miket töltsek le az alapokhoz? Milyen (lehetőleg e-book) olvasnivalókat ajánlotok? (lent)

Figyelt kérdés

A suliban pascalt "tanítanak", de nem olyan szinten, hogy kezdeni is lehessen vele valamit.

Utánaolvastam a Javának, szimpatikus és kezdőnyelvnek is ajánlják.

Nagyon érdekel a programozás, és ha el tudnék indulni valahonnan, amit megértek, akkor komolyan is foglalkoznék vele.

16/F

2009. aug. 31. 20:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
66%

Ha idáig lescrollozol, akkor én megpróbálok normális tanácsot adni a vita helyett.

Ha a suliban tanultál pascalt, akkor valószínűnek tartom, hogy tisztában vagy az alapfogalmakkal ( változó, típusok, függvények stb.) tehát megvan az alapod a többi programozási nyelvhez.

Ha komolyan neki szeretnél kezdeni, de nem tudod még, hogy milyen technikák vannak, azt ajánlom végy egy elméleti programozási könyvet (pl.: Mikrológia 18,19,21) és kezd el olvasgatni. Utána már könnyen el fogod tudni fogadni a más programnyelvekhez tartozó szabályokat.

Valamelyik válaszoló is írta (és mellesleg igaza van), hogy próbálj meg kitűzni egy célt. Szerezz forráskódokat, abból sokat lehet tanulni (persze ennek is megvan a hátránya. Könnyen át tudod venni más emberek szokását, ami viszont ahhoz vezet, hogy nem alakul ki a sajátod).

Vagy pedig vedd meg valamelyik Java-val foglalkozó könyvet, és olvasd el, csináld meg a feladatokat.

Általában elég komoly kis feladatgyűjteményt adnak hozzájuk.

Aki pedig azt mondja, hogy előtte meg kellene tanulnia C/Cpp/C# nyelven, az barom. Felesleges időpazarlás lenne, ha őt a Java érdekli. Utána is meg lehet tanulni (sőt, könnyebb lenne) ha olyan perverziója támadna, hogy C-vel kínozza magát.

2009. szept. 4. 04:54
 12/12 anonim ***** válasza:

hy!

én ajánlok egy könyvet ha még aktuális a kérdés..én most ebből tanulok ZHra..sztem elég pro ember írta és jól is van elmagyarázva a példákon... [link]

Egyébként tényleg nem alapfeltétel a C a javahoz (könyv persze ajánlja - nahát gyökér lenne a könyv írója is ezek szerint? - "A jegyzet feltételezi a C++ programozási nyelv minimum közép szintű ismeretét. Az

anyag elsajátítása ennek hiányában sem lehetetlen, de több időt kell ráfordítani."), de nekem hasznos volt, mert nem ért atomcsapásként a baromi sok fv amit mi csinálunk. persze ezt megfejelték egy szép AWT-vel meg threadekkel szóval ezt megint rendesen meg kell érteni, de azért tanulom :)

2009. dec. 14. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!