Mi a véleményetek a Windows Vista-ról?
Processzor: Intel Celeron, 2000 MHz
Rendszermemória: 512 MB
Videokártya: NVIDIA GeForce 6600 (256 MB)
Alaplap:MSI P4MAM2-V (MS-7095) (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Windows XP-m van, és szeretnék valami újabb Op.rendszert rárakni.
Ja és hogy pontosan melyik verziót rakjam fel?
Mivel a programozás témakörben tetted fel a kérdésed, feltételezem, hogy programozás szempontjából érdekel a Windows Vista.* Bár a kódbázisa nyilván hatalmas mértékben átfed az XP-ével, kétségtelenül sok új kód került a forrásba a Vistával, viszont minőségileg jó ideig hagytak némi kívánnivalót maguk után. Ezekre többnyire orvosság volt a 7.
* Gyengébbek kedvéért: húzzatok innen ezekkel a szarokkal.
Gyenge egymagos processzor, kevés RAM...
Erre a gépre egyértelműen XP való.
Kedves utolsó. Nem azt mondtuk, hogy a vista nem ér semmit. De a MICROSOFT nyilván nem véletlenül adott ki egy ugyanolyan, de átdolgozott operációs rendszert Windows 7 néven. A különbség a kettő között nem sok. AZ SP1-ben már javításra került a VISTA legnagyobb hiányossága, az, hogy új kernel verziót vezettek be 7.0 néven. EZ minden alkalmazást kilőtt, ami Windows Xp-re volt fejlesztve. A windows 7 már 6.1-es kernelen fut(( asszes a Vista SP1 is), A windows 8 pedig 6.2-es kernellel( ami tulajdonképpen a 8.0 kernel lett volna). A VISTÁT 10 Ghz körüli processzorra tervezték. A microsoft azt "hitte", hogy a gépek akkorra el fogják énrni a 10 gigaherztes órajelet. És nem pedig több magos CPU-k lesznek mint most. A windows 7-et már erre optimalizálták. A vistát viszont pont másra, mint ami lett tulajdonképpen. Ha már programozásról beszélünk...( egy kicsit rossz a témakör). A Vista nekem személy szerint nem jött be, amikor kijött az első stabil verzió én felraktam az ultimate-et, és finomat szólva nem volt jó( nem volt egy extrém nagy gépem, de a LAPtop-om eredeti Vistával jött ki egy giga ram, 3400+-os sempton, és 4330HD ati radeon kártyával), ennek ellenére folyamatosan piros-halált, irdatlan lassúságot kaptam. A windows 7-el viszont semmi bajom, még nem kaptam piros, illetve kék halált( márpedig jó két éve azt használok meg egy Fedoórát,azt se tudom konkrétan, hogy kék halál képernyője windows 7-en milyen)
Gondoltam írok egy pár hibáról azért a Vistában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!