Egy programban akadtam el! (Kezdő vagyok! ) Értelmes válaszokat várok! Valaki?
C#-ba kellene megoldani Windows Form Application-ban vagy Console Application-ban...
Készíts programot, ami egy 0-99 értéktartományú pozitív egész számot bináris számmá alakít és az eredményt kiírja a képernyőre! - a program kérje be a decimális számot (0-99) - írja ki a bináris megfelelőjét Próbálj meg valamilyen szintű adatbeviteli hibakezelést is beépíteni a programba (pl. szöveg bevitel szám helyett hiba lekezelése, negatív szám beviteli hiba lekezelése, ... stb)!
(Elsőnél a pont, én is mindig ezt írom, ha első vagyok.)
Kiíratást tanultatok?
Bekérést tanultatok?
Elágazást tanultatok?
A keretet már meg tudod csinálni.
A Windows Form-ot még felejtsd el. Csak összezavarna, pláne ha még egy ilyen szimpla programot sem tudsz megírni.
Binárissá alakítás:
1) gondold végig, te hogyan csinálod fejben
2) írd le a lépéseket
3) nézd meg milyen műveletek kellenek hozzá, a szintaxist szintén tanultátok elvileg
Ha nem tanultátok, mert esetleg ez magánszorgalomból programozniakarás, akkor google megtanít. :)
Bekérés: Console.ReadLine();
Kiíratás: Console.WriteLine(string);
Számrendszerek közti átváltás algoritmusa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!