Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy programban akadtam el!...

Egy programban akadtam el! (Kezdő vagyok! ) Értelmes válaszokat várok! Valaki?

Figyelt kérdés

C#-ba kellene megoldani Windows Form Application-ban vagy Console Application-ban...

Készíts programot, ami egy 0-99 értéktartományú pozitív egész számot bináris számmá alakít és az eredményt kiírja a képernyőre! - a program kérje be a decimális számot (0-99) - írja ki a bináris megfelelőjét Próbálj meg valamilyen szintű adatbeviteli hibakezelést is beépíteni a programba (pl. szöveg bevitel szám helyett hiba lekezelése, negatív szám beviteli hiba lekezelése, ... stb)!

2013. jan. 21. 18:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Csak azt nem írtad le hol akadtál el.
2013. jan. 21. 18:20
 2/3 anonim ***** válasza:

(Elsőnél a pont, én is mindig ezt írom, ha első vagyok.)

Kiíratást tanultatok?

Bekérést tanultatok?

Elágazást tanultatok?

A keretet már meg tudod csinálni.

A Windows Form-ot még felejtsd el. Csak összezavarna, pláne ha még egy ilyen szimpla programot sem tudsz megírni.

Binárissá alakítás:

1) gondold végig, te hogyan csinálod fejben

2) írd le a lépéseket

3) nézd meg milyen műveletek kellenek hozzá, a szintaxist szintén tanultátok elvileg

Ha nem tanultátok, mert esetleg ez magánszorgalomból programozniakarás, akkor google megtanít. :)

2013. jan. 21. 18:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Bekérés: Console.ReadLine();

Kiíratás: Console.WriteLine(string);

Számrendszerek közti átváltás algoritmusa:

[link]

2013. jan. 22. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!