El kell készítenem egy programot, ami az amortizációt számolja ki hiteleknél, az volna a kérdésem, hogy melyik programnyelvvel lenne ezt a legegyszerűbb elsajátítani?
Az a gond, hogy eddig csak nagyon messziről tanulmányoztam a programozást, de van rá pár hónapom, szóval egy egyszerű programocskát mivel lenne jobb csinálni? bocs a hozzá nem értésemet, és előre is köszönöm a válaszokat!
Gondolom egy képlettel számol, azt pedig bármelyik nyelven meg tudod csinálni. De hogy mondjak is valamit, legyen: c++/c#.
2013. jan. 16. 21:55
2/8 anonim válasza:
Hát ezért szerintem kár elkezdened foglalkozni a programozással, inkább kérj meg bármilyen kezdő programozót, összedobja ezt neked 10 perc alatt...
2013. jan. 16. 22:03
3/8 A kérdező kommentje:
ez is lenne a lényeg hogy ez lenne az első feladatom! meg középsuli után informatikára akarok továbbmenni szóval érdekelne ez a téma! :)
2013. jan. 16. 22:16
4/8 reapertheone válasza:
én például legegyszerűbben freepascalban írnám meg ha nagyon alap programozást akarsz kezdetnek elsajátítani
2013. jan. 16. 22:22
5/8 iostream válasza:
Ez tipikusan Excel képletbe való, de akkor már Python, csak hogy kapj egy sokadik véleményt.
2013. jan. 16. 23:17
6/8 anonim válasza:
A Pythonnal érdemes elkezdenek elsajátítani az algoritmizálást. Ott a technikai részletekkel nem kell olyan szinten törődnöd, mint pl. egy C vagy egy FreePascal esetében. De egyébként ezek is viszonylag könnyen tanulható nyelvek, csak ezekhez némileg jobban kell ismerned a számítógép technikai működését. A Python után már nem fognak ezek sem kihívást okozni :)
2013. jan. 17. 11:05
7/8 anonim válasza:
Ha komolyabbak a terveid, én is a Pythont javaslom, gyönyörű nyelv, és nagyon produktív.
Ha az adott problémát akarod a legkézenfekvőbb eszközökkel megoldani, akkor azt mondanám, hogy írj Excel-makrót. Az Excelről nem szokás tudni, hogy programozható, pedig az. A Visual Basic for Applications (röviden: VBA) nyelvet használja erre. Az előnye az, hogy ha írsz egy jó kódot az adott feladatra, akkor utána bármilyen megfelelő formátumban az Excelbe bemásolt adattáblázatból tud majd dolgozni. Cserébe a VBA-tudásoddal nem érsz nagyon sokat, ha komolyabban akarsz programozással foglalkozni.
2013. jan. 18. 02:15
8/8 anonim válasza:
+1 a Python ra, nagyon jó könyvek vannak hozzá, kényelmes, rákényszerít a szép kódolásra, és nagyon gyorsan lehet vele dolgozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!