Szeretnék programozást tanulni. Konyítok a HTML-hez. Hogyan tovább?
Mondjuk,ha már elkezdted a html-t akkor érdemes php-val folytatní.
Én azt mondom,hogy egy erős matematika tagozatra kéne menj.
Nyolc általánossal sokra nem fogsz menni, tanulj csak tovább. Végezzél el egy gimnáziumot vagy szakközepet aztán jöhet egy multimédia fejlesztő két éves OKJ-s képzés. Csinálj hozzá még egy angol közép vagy felsőfokú nyelvvizsgát, esetleg egy németet is. Ezzel már el lehet helyezkedni. Legalábbis én így csináltam anno.
Addig viszont, hogyan tovább: HTML egy leíró nyelv, nem programozás, tanuld meg hozzá CSS-t (itt kezd csak el érdekes lenni a web). Amikor ez már megy, jöhet JavaScript, ami már programozás. JS-el már nincs határ, szinte bármit meg lehet csinálni. Végül (inkább JS-el együtt) tanulj PHP-t és SQL-t. PHP szerver oldalú programozás, ami szükséges adatok mentéséhez (dinamikus honlapok). SQL meg egy adatbáziskezelő nyelv, szintén szükséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!