Segít valamelyikőtök beállítani nekem a clanlibet?
ALWAYS_WINS kérdése:
-----------------------
Nagyon fontos lenne mert már el szeretném kezdeni vele a gyakorlást.Már van több mint 2 hete hogy próbálom de nem sikerül.
Linux mint 14 xfce használok és a GCC fordító van fent.
G++ al szoktam fordítani.
A synaptic csomagkezelőben benne van a clanlib de már elavult verzió. Az 1.0 :(
Én a legújabbat akarom felteeni(2.3.6v).
Már letöltötöttem és ki is csomagoltam.
És kaptam egy ilyet:
Hogyan tovább.
Ez az első alkalom,hogy ilyet csinálok.
Pls valaki vegye a fáradtságot és segítsen,nagyon tudnék örülni neki.
Mi van a README fájlban? Tudomásom szerint ott le szokták írni a telepítés mikéntjét.
De látom van benne configure fájl is. Rendszerint úgy szoktak forrásból telepíteni, hogy terminálban kiadnak egy ./configure parancsot (ezt még nem kell rootként). A ./configure --help parancsra előjönnek a configure kapcsolói, ha esetleg szeretnél beállítani valamit a fordításhoz. Ha a configure lefutott hiba nélkül, akkor ki kell adni, még mindig nem rootként, a make parancsot. Ez elkészíti a binárisokat.
Ha ez is rendben lement, akkor root felhasználóként kell kiadni a make install parancsot, ezzel települni fog a cucc. (ubuntun és származékain sudo make install). Egyébiránt érdemes megnézni a ClanLib oldalát is, véleményem szerint ott is meg lehet találni mindent amire szükséged lehet a telepítéshez, igaz, hogy angolul, de amelyik programozó nem képes angolul megérteni az utasításokat, az erősen pályát tévesztett és jobban teszi, ha más meló után néz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!