Szeretnék elkezdeni programozást tanulni. Tudom, hogy ez nem megy csak úgy pikk-pakk, de ha van aki tapasztalt ezen a téren és adna egy két tanácsot, hogy hogyan áljak neki az egésznek, akkor azt megköszönném. Segítene valaki?
A programozasban nem az adott nyelv megtanulasa a nehez, hanem a logika elsajatitasa. Egy program irasanal az utolso dolog a nyelv kivalasztasa... Ha tudod, hogy mit szeretnel csinalni, es tudod hogy ezt hogyan kozold a geppel, akkor a nyert ugyed van.
Eloszor probalj megtanulni, hasznalni egyszerubb nyelveket (mint ahogy az elso valaszado irta pl pascal). Persze nekivaghatsz a nagyobb nyelveknek, de sokkal nehezebb lesz megerteni azt amit csinalsz. Kezdesnek keress egy oldalt, forumot ahol az adott nyelvhez talalsz segedletet, tutorialt.
Sok sikert
Ok. Akkor szemügyre veszem a Pascal-t.
Tudtok olyan oldalt, amit ajánlanátok nekem erre vagy keressek én?
Kösz a válaszokat.
Aki azt írta, hogy a programozásban az utolsó a nyelv kiválasztása az gondolja át mégegyszer.
Tegyük fel, hogy otthoni projektről van szó, azaz nem játszanak be olyanok, hogy a cégnél mi a szokásos nyelv, a cégnél mihez értenek az emberek.
Az első, hogy megfogalmazod mit is akarsz csinálni, pontosan.
A második, hogy nagyjából megtervezed.
A harmadik lépésben kitalálod milyen nyelven akarsz később kódolni. A nyelvválasztás attól függ, hogy a) mit ismersz b) mi passzol a feladathoz (és ez a specifikálás és tervezés közben ki kell derüljön).
A negyedik a kódolás.
Az ötödik a tesztelés. És újra kódolás persze a hibás részeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!