Valaki tud készíteni, (vagy segíteni benne) egy teljesen új MMORPG játékot készíteni?
Egy kérdés: programoztál már életedben?
Így látatlanba azt mondom: kell egy kliens programot és egy szervert csinálni. A szerver végzi a fejlődés adminisztrálását,illetve a játék egyéb dolgainak(cuccok gyüjtése, pályák mentése, karakterek mentése stb.)
Ehhez egy fejlett adatbázis-kezelő program kell, és nyilvánvalóan c++ nyelven
Van a kliens: ez elküldi a játék adatait a szervernek, megjeleníti a játékot( ehhez már kemény directx, vagy openl kell, de inkább dx9 vagy dx10. Kemény photoshop.
Azért a guild wars2 gépigénye ott van eléggé.
Akkor ott van a kettő közötti kommunikáció, és annak védelme, hogy belső hálóból ne módosítgassák a játékos mozzanatait.
Ez elég nehéz megcsinálni
Hát ha ennyire vágod a programozást, akkor hajrá segítek, de egyedül belevágni na azért arra én se merészkednék, pedig nem az első programomjaimat írom...
Jah segítségeket el is felejtettem:
tcp csomagok küldése fogadása: [link]
apache server source code: [link]
mysql c++ kezelése
directx tutorial:
Directx 11-ig SDK fejlesztői környezet:
Nvidiás kártyák esetében ajánlom a CUDA használatát( mondjuk Nvidia 8000-es széria fölött)
(nvidia honlapján rajta van
Photoshop cs4 használata
Egyéb design kérdések
Word of warcraft serverének átnézése:
Plusz némi kitartás, sok-sok ember, minimum egy pár grafikus, minimum vagy 10 programozó, rendszergazdák, akik megcsinálják a serverek védelmét stb.
Hát igen min gyárt gondoltam hogy túl egyszerűsítettem magamban a dolgot. Zolex123 veled meg szeretnék beszélni egy kicsit ha esetleg van kedved vagy időd tanítványt fogadni.
Az első kommenternek üzenem hogy én is csináltam volna bár ölette azért mondani kellet volna mit tegyek hogy közben ugyebár tanuljak is.
zolex123 neked meg még írom akkor a skype nevem: jooking5
A név ne tévesszen meg, régi a skypom amúgy 17 vagyok és már rég óta szeretném kitanulni a programozást, remélem segítesz :) Ha esetleg skypod nincs akkor itt az emailom: alexjoo.jo@gmail.com itt esetleg megbeszélhetünk ts3 ip-t vagy csinálhatok msn-t is.
Miből gondoldod hogy idegenek foglalkozzanak veled ingyen?
Sajnos nem ilyen jó szivű a világ.
Engem sem volt hajlandó senki tanítani.
Egyedül küzdöttem meg a nyelvi elemekkel.
De hiába tudom a nyelvi elemeket mégsem tudom megcsinálni még egy amőbát sem, mert lehet hogy megküzdöttem a ceruzáért de rajzolni azt még nem fogok tudni vele.
Ebből az a tanulság,hogy hosszú idők álnak előtted ha egy olyan játékot akarsz megcsinálni.
Tessék a legrövidebb út:
Tanuld kia a Blendert profin és a python nyelvet is és már csinálhatsz is egy olyan színvonalas játékot.
A blender motorral lehet hidd el meglepődne pár hobbi fejlesztő ha a profik alkotnának vele valamit.
Lehet hogy el sem hinnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!