Hogyan tudok datumot >= szerint SQL queryvel kiiratni?
Ah, a kerdest nehez egy mondatban megforgalmazni. Szoval van egy tablazatom, abban az egyik oszlop datetime (yyyy-mm-dd hh:mm:ss) van egy masik oszlopom, ahol az ertekek vagy N vagy egyjegyu szamok.
Tudtam egy olyan queryt csinalni, ami kilistazza az osszes sort a tablaban, ahol a datum korabbi mint az aktualis datum ES a masikoszlop erteke N.
SELECT *
FROM `tablazat1`
WHERE date(datumok)<date( NOW())
AND masikoszlop='N'
Ez tokjo, de lehetne ezen finomitani annyit, hogy a datumbol -2 orat vonjon le es az annal korabbiakat adja ki? Tehat kilistazza azokat, ahol masikoszlop N, ES ahol a datum nem pontosan NOW-nal regebbi, hanem NOW minusz 2 ora es csak az annal regebbieket irja ki? Nem tudom ertheto e, de koszi :)
Where kiegészítése:
and x.y < DATEADD(HOUR, -2, CURRENT_TIMESTAMP)
ATEADD(HOUR, -2, CURRENT_TIMESTAMP) << ez számolja ki a két órával korábbi dátumot és annál nagyobbakat (későbbieket) veszi.
koszonom, sajnos nem tudok sikerre jutni meg igy se olyan bena vagyok :(
oszlopok "datumok" ahol a datum van ora perc pontosan
"masikoszlop" ahol az N ertek van
SELECT *
FROM `tablazat1`
WHERE date(datumok)<date( NOW())
AND date(datumok) < DATE_ADD(HOUR,-2,CURRENT_TIMESTAMP)
AND masikoszlop='N'
igy sehogyse jo. a masodik AND sornal nemtudom mi lenne az alapertek. probaltam mindenfele variacot de nem ment :(
Ha szeretnél értelmes válaszokat kapni, akkor légy szíves, írd le, hogy
*melyik SQL nyelvet használod
*mi a hibaüzenet vagy a hibás eredmény
A "sehogyan sem megy" nem értelmes válasz, nem tudunk rá értelmesen reagálni.
Sürgős olvasnivaló: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!