Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyiket tanuljam? Mert nem...

Melyiket tanuljam? Mert nem tudok dönteni.

Figyelt kérdés

A clanlibet, SFML vagy az OpenGL.

OpenGL szeretném de belenéztem és nagyon nehéznek tűnik.

Nem jutottam vele semerre.Pedig c++ után nagyon azt szeretném tudni.Meg a GLSL is.

Melyiket válasszam a három közül?

2012. dec. 17. 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy.

Az OpenGL elég alacsony szintű dolog, nem nehéz, csak kell hozzá azért matematikai ismeret is elég sok.

A többi talán egy fokkal könnyebb.

2012. dec. 17. 14:20
 2/5 A kérdező kommentje:
De csak az OpenGL el fogok tudni 3D progikat csinálni ugye?
2012. dec. 17. 14:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem csak azzal.
2012. dec. 17. 16:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát akkor hogy van ez?

Tudom nemcsak az OpenGL el mert a directX is erre van de azt ne vegyük számításba.Baromság ha egy program nem multiplatform 2012 ben(Szerintem).

De a clanlib 2D könyvtár meg az SFML is akkor hogy lehet az alacsony szintű OpenGL nélkül 3D programokat írni?

2012. dec. 17. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Van egy halom magasabb szintű lib, ami elvégzi helyetted az alacsony szintű OpenGL műveleteket.

Ha például 3D programot kellene csinálnom C++-ban én előbb az Ogre3D felé nézelődnék. Ezzel mondjuk töredék idő alatt többet is el lehet érni.

2012. dec. 17. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!