C -ben gets, és scanf függvényeknél miért kell & jelet használni?
Figyelt kérdés
2012. dec. 14. 18:59
1/3 anonim válasza:
A & operátor a változó memóriabeli címét adja vissza. A scanf függvénynek pedig azt kell megadni, hogy a memóriában hová tegye a beolvasott értéket. Ha csak a változó nevét adnád meg, a függvény csak a változó értékét kapná meg, de a címét nem. Nem tudná, hogy úgymond hová kell az értéket helyezni.
Remélem érthető, próbáltam közérthetően fogalmazni. :)
2/3 anonim válasza:
Szóval: másképp nem tudná a változó értékét megváltoztatni. Az technikailag csak úgy lehetséges, ha a függvény "tudja" a memóriabeli helyet, ahová a beolvasott értéket tenni kell. Ezt pedig a & operátorral tudod megadni.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Már az elsőnél rájöttem, már előrébb vagyok, csak ezt nem tudtam.
2012. dec. 15. 05:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!