Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » CSS, PHP űrlap?

CSS, PHP űrlap?

Figyelt kérdés
Az lenen a kérdésem, ha elkészítek egy űrlapot CSS-ben vagy PHP-ban, akkor hogyan tudom megoldani azt, hogy a "regisztráció" fülre kattintva egy bizonyos e-mail címre (ez persze az amit én megadok) elküldje a regisztrációs adatokat és a második fél regisztrációt nyerhessen a weboldalra? Ha nem tiszta a kérdés szóljatok! Előre is köszi!

2012. nov. 29. 23:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

pár dolgot tisztázzunk.

a css csak egy stílusleíró nyelv. azzal nem tudsz űrlapot csinálni, html ben megírod igen.

aztán egy php oldalon feldolgozod a kitöltött adatokat, és a mail() függvény segítségével elküldöd magadnak.

google kulcsszavak a munkához:

1, html form

2, $_GET $_POST php

3, mail() php

itt mindent megtalálsz.

2012. nov. 29. 23:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2012. nov. 30. 00:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy másik hozzászóló:

Meg még van ezernyi olyan "apróság", amivel a háztáji honlapgyártók nem nagyon szoktak foglalkozni...

1. BIZTONSÁG!

- ellenőrizzük és tisztítsuk le a beérkező adatokat (ezt is jól), különben valaki egy béna sql injectionnal is feltörheti a honlapot.

- olyan paraméter átadásokat használjunk, hogy ott se legyen rés a pajzson

- ....stb

2. JOGI IRÁNYELVEK, ADATVÉDELMI SZABÁLYOK, stb

na ezt senki sem szereti, minekaz... tök fszság, stb... de mégis kellenek (nem is véletlenül)

3. SZŰRJÜK KI A BOTOKAT

- sok béna fórumon és adatbázisban néhány hét, vagy hónap múlva nem lesz más, csak botok által teleírt (/sz@rt) sok baromság, reklám, stb.... ezernyi okos dolog van erre, captcha kód, stb...

4. Ha űrlapot csinálunk, akkor jó, ha nem csak szerver oldalon ellenőrizzük, hanem kliens oldalon is. Mert így szép, mert így nem terheljük fölöslegesen a szervert, stb..

5. Ha űrlapot csinálunk és valaki hibásan töltötte azt ki (kihagyott egy rublikát, ahová írni kellett volna, hibás az email cím, létezik már olyan felhasználó név stb), akkor ne dobja el az egészet és kezdhesse újra a szerencsétlen a kitöltését, hanem írja vissza az űrlapba az előtte kitöltötteket és jelöljük valahogy, hogy mivel volt a gond

6. küldjünk válaszüzenetet, regisztrációnál aktiváltassunk is, esetleg jegyeztessünk meg ezt-azt sütikkel

7..8...9.....

És akkor csak egy űrlapról beszéltünk. Hol van még ehhez egy weboldal? Még egy egyszerű is?

- weblapot ma már mindenki tud írni. Egy 10 éves gyerek is egy délután alatt össze tud egyet dobni. De az olyan is lesz.

A "webmesterek" 95%-a kókler. A weboldalak 90%-a sz@r. A könyvek, egyéb oktatói anyagok, illetve különféle képzéseken elhangzottak 50%-a hibás, nem kellően kidolgozott, vagy elavult, esetleg működőképesen, de bénán van megírva a kód benne.

Nem akarom elvenni a kedvedet, mert király dolog a weboldal készítés, csak ne egyből a közepébe vágj bele! (azért írom ezt, mert a kérdés sem igazán jó)

Ajánlom a Nagy Gusztáv - Web programozás alapismeretek c. könyvét, amit a honlapjáról is le lehet tölteni elektronikus formátumban (0 Ft annak számára, aki ugyan letölti, de nem találja hasznosnak és 2.500 Ft annak számára, aki hasznosnak találja és tud is érte fizetni).

Továbbá a Kiskapu kiadó könyveit a témában (amin állatok vannak a címoldalon), vagy az Agyhullám c. könyvet, továbbá Agyhullám c. könyv.

Illetve a neten (de még a könyvekben lévő írásokat is) szigorúan csak fenntartásokkal kezelni!

Weboldal, amiket lehet, hogy sűrűn fogsz látogatni: php.net, weblabor.hu, google.hu :-D ...

Illetve lehet találni jó tanfolyamokat is (a sok gagyi közt)

2012. nov. 30. 09:14
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
csóri gyerek azt se tudja mi a különbség a html és a css között, nehogy már ilyenekkel terheld az agyát.
2012. nov. 30. 10:18
 5/6 A kérdező kommentje:
#2! Köszi a válaszodat, ez jól jött! :) Csak annyi, nem a közepébe szeretnék belevágni az egésznek, már fél éve programozok html, css, phpban és elég sikeresen, viszont egy űrlapot sosem tudtam elkészíteni problémamentesen. Annyit még, szerintem én a webprogramozással csak segítek magamnak megismerni a programozás és nem a jövőben is ezzel foglalkozni, a célom különböző szoftverek programozása (Kép-, videó-, hangszerkesztő, játék, operációs rendszerek, stb programozása) lenne, de nem sietek, az alapokkal kezdem. :) Tulajdonképpen azért kezdtem webprogramozással, mert a tanárom azt ajánlotta, hogy ne rögtön egy szuper-szoftvert készítsek, hanem a weblapokon keresztül próbáljak megismerkedni a programozás alapjaival. Válaszod még1x (előtted lévőnek is!) köszönöm! További szép napot!
2012. nov. 30. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet így is kezdeni, én is így kezdtem mondjuk, de fél év után azért illene tudni egy űrlapot megcsinálni, na meg nem kéne így kérdést feltenni!

Ugye a HTML és CSS alap. Ezekre fordíts még egy kis külön figyelmet az előző hozzászólás forrásait kiegészíteném ezzel: [link]

Ha átrágtad magad és megértetted és tudsz is csinálni valamit, na AKKOR menj át a PHP-ra.

Erről is vannak jó könyvek, kezd pár egyszerűbb dologgal éééés közben párhuzamosan szerezz egy kis SQL ismeretet is. (Ami a PHP mellé kelleni fog nem sok, de mindenképpen hasznos tudás.)

Amit ne felejts el: GYAKOROLNI és TÜRELEM.

Ez a két dolog NAGYON kelleni fog.

(De jó, hogy végre van valaki, aki nem kapásból egy Crysis 3-at akar csinálni egyedül...)

2012. nov. 30. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!