T0MMI kérdése:
Hogyan tudok dinamikus 2D-s tömböt létrehozni c-ben?
Figyelt kérdés
Szeretnék létre hozni egy 2D-s tömböt. Úgy hogy a felhasználó adja meg mekkora, hányszor hányas legyen a tömböm.
Kérlek segítsetek iszonyatosan fontos :(
2012. nov. 26. 17:22
1/4 A kérdező kommentje:
Azt hiszem sikerült ez így jó lesz vagy valamit esetleg elvétetem/kihagytam:
int **t;
int N, M;
int i, j, v=0;
scanf("%d %d", &N, &M);
t=malloc(N*sizeof(int*));
for(i=0; i<N; i++) {
t[i]=malloc(M*sizeof(int));
}
for(i=0; i<N; i++) {
for(j=0; j<M; j++) {
scanf("%d", &t[i][j]);
}
}
for(i=0; i<N; i++) {
for(j=0; j<M; j++) {
printf("%d\t", t[i][j]);
}
}
for(i=0; i<N; i++) {
free(t[i]);
}
free(t);
2012. nov. 26. 17:39
2/4 anonim válasza:
Bakker... Ez is egy hasznos, közösségépítő erejű kérdés volt. Nem látok hibát a kódodban.
3/4 A kérdező kommentje:
Miután elküldtem még gondolkodtam, és inkább leírtam hogy fölöslegesen ne erölködjeteke :D
2012. nov. 26. 18:02
4/4 iostream válasza:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha minden sor ugyanolyan hosszú, akkor nem szép dolog azokat is dinamikusan foglalni: inkább foglalj le egy egydimenziós N*M-es tömböt, és indexeld megfelelően (ha írsz rá egy makrót, nem lesz kényelmetlen se).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!