Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell C++ban linkelni?

Hogy kell C++ban linkelni?

Figyelt kérdés
Dev-C++-t használok a projectemben van egy main.cpp és egy osztalyok.cpp fájl, a main.cpp elejére pedig beirtam hogy #include <osztalyok.cpp> de "osztalyok.cpp No such file or directory" hibaüzenetet dob a fordító. Mit csinálok rosszul?
2012. nov. 23. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Nincs ott a fájl mellett az osztalyok.ccp.

(ha saját fájl inkludolunk, akkor "" a használatos)

2012. nov. 23. 19:37
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod így már sikerült!

de sajnos így se működik:S

az összes tagfüggvény deklarálásomra "multiple definition of 'fsdgfdfg' first definied here' hibaüzenetet kapok:S

pedig ha 1 fáljba van a forráskód tökéletesen működik:S

2012. nov. 23. 19:43
 3/8 A kérdező kommentje:

van ötleted mi lehet a hiba?

#include <iostream>

using namespace std;

class character

{

public:

character(int hhp, int mmp); //konstruktor

~character(); //destruktor

char name[20];

int hp;

int mp;

void sayhello() const;

};

character::character(int hhp, int mmp)

{

hp = hhp;

mp = mmp;

};

character::~character() {};

void character::sayhello() const

{

cout << "Hello!\n";

};

2012. nov. 23. 19:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne kacsacsőrök közé, hanem "" közé (vagy '' közé) tedd, mert így nem csoda, hogy nem találja.
2012. nov. 23. 21:29
 5/8 iostream ***** válasza:

A "" és a <> között lényegében annyi a különbség, hogy a "" lokálisan is keresi, a <> meg csak az include pathokban.

Amúgy cpp-t csak akkor húzz be, ha pontosan tudod, mit csinálsz, és ez nyílván nem az az eset. Itt lefordítod a cpp-t, és be is húzod a mainbe, tehát ugyanazt a kódot kétszer, két külön fordítási egységben is lefordítod, majd megpróbálod összelinkelni. Na, remélem érthető, hogy ez miért gond.

2012. nov. 23. 22:42
 6/8 A kérdező kommentje:

pont azért húzom be hogy megtanuljam hogyan is kell pontosan :)

értem mit mondassz mostmár értem a hibaüzenetet is de ha nem húzom be akkor meg undeclared function hibaüzenetet kapok, szóval azért gondoltam hogy ez a megoldás, de akkor hogy kéne ezt jól megcsinálnom hogy a main függvényemből elérjem?

2012. nov. 23. 23:07
 7/8 iostream ***** válasza:
Erre találták ki a header fájlokat meg a prototípusokat, amire a másik kérdésedben kérdeztél rá. A protípus akárhányszor szerepelhet akárhány fordítási egységben.
2012. nov. 23. 23:33
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm hogy segítessz!
2012. nov. 24. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!