Visual C++ beadandó segítség?
Figyelt kérdés
Valaki tudna nekem segíteni a következő feladat megoldásában: "Írjon képernyőkímélő programot, amely egy előre bekért szöveget mozgat a képernyőn az (x,y) pozícióból indulva úgy, hogy a szöveg a képernyő bal felső sarkából jobbra lefelé indul el 45 fokos szögben, és ha a szöveg bármely karaktere eléri a képernyő valamelyik szélét, a visszaverődési törvény szerint mindig visszapattan a képernyő széléről. Lassan mozogjon, és a program bármely billentyűre lépjen ki!"? KÉREK MINDENKIT TISZTELETTEL, HOGY CSAK AKKOR ÍRJON, HA VAN IDEJE VELEM FOGLALKOZNI, ÉS NEM CSAK "a Google a barátod!" és társaival jönnek!!! Nem azt várom, hogy megoldják helyettem, csak segítséget szeretnék! Teljesen kezdő vagyok, de ezt kaptam beadandónak, még csak hasonlókat sem tanultunk...2012. nov. 21. 14:29
11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ezzel tényleg sokat segítettél! A display az mi? Megpróbálkozom vele, de előtte még be kell mennem órára.
2012. nov. 21. 15:19
12/15 anonim válasza:
Az csak egy név. Én azt a tömböt hívtam úgy, amibe a karakterek fognak kerülni. Van olyan megvalósítás is, amiből totál elhagyható és csak IF-fekkel dolgozik az ember. Kinek a pap, kinek a paplan.
13/15 A kérdező kommentje:
Holnap megpróbálkozom vele. Úgy néz ki, ez alapján tényleg sima ügy lesz. Köszönöm a segítséget! Végre valaki, aki nem csak okoskodik és tanácsokkal lát el, hogyan használjam a Google barátomat! Még egyszer köszönöm, a többi rám vár!
2012. nov. 21. 21:44
14/15 _Jessy_ válasza:
"Végre valaki, aki nem csak okoskodik és tanácsokkal lát el..."
Most komolyan? Eddig nem jutott eszedbe a Google? Másfelől azért nem segítettem, mert valakin lehet, valakin nem. És őszintén szólva annak, aki a Visual C++ és VB között nem tud különbséget tenni, annak nem igazán látom értelmét.
Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, mi lenne, ha bemásolnám ide a C++ kódot? Rákérdeznél-e, hogy ezt meg hogy a p.ába lehet futtatni? :D
15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon jól tudom, mi a különbség, egyszerűen a Visual Studio helyett véletlenül, VB-t írtam. Eszembe jutott a Google, el is töltöttem vele pár órácskát, de hasonlót még csak nem is találtam. És mit gondolsz, aki ide, gyakorikerdesek.hu-ra ír valamit, az azért írja, hogy tanácsot kérjen, hogyan kell használni a "Google barátomat", vagy azért, hogy esetleg segíts neki? Szerintem senki nem kíváncsi az okoskodásra. Nagyon jól tudom, hogyan kell használni a Google-t, ennek ellenére mégsem találtam semmit, mert valami bonyolult dolgot kerestem, de szerencsémre jött Vazeratti és rávezetett a helyes útra. Én itt be is fejezem, nem vagyok kíváncsi a további okosságokra!
2012. nov. 22. 09:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!