Ha egy osztályban protected kulcsszóval létrehozok egy változót akkor azt egy másik osztályban (ami származtatott) hogyan használjam?
Figyelt kérdés
C++2012. nov. 16. 06:14
1/5 anonim válasza:
Ha protected-ként deklarálod az adattagokat akkor az azt jelenti,hogy azok az adattagok a származtatott osztályban is látszani fognak.
Például:
class X {
protected:
int age ;
};
class Y :public X {
void i_getAge()const { return age; } /*Ezt jelenti Mivel protected-ként lett deklarálva ezért lássa az Y osztály függvénye.*/
};
2/5 anonim válasza:
Elbasz**tam a példát még én is kezdő vagyok bocs.void helyet int.
3/5 anonim válasza:
Most mivel van bajod nem érted a protected működését vagy azt nem tudod mikor használd?
Akkor használd amikor elérhetővé szeretnéd tenni valamilyen okból a származtatott típusnak egy bázistípus változóját.
A fenti elcseszett példámból pedig meglehet érteni a protected működését.
4/5 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom mikor használjam.
2012. nov. 16. 16:11
5/5 anonim válasza:
A protected azért protected, hogy a leszármazott is hozzáférjen. Tehát az utód úgy használja, mintha public lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!