Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem tudok kapcsolódni...

Miért nem tudok kapcsolódni az sql serverhez?

Figyelt kérdés

A server működik, meneager programok és visual studio elérik:

SQL server: account:local system; host:GEPNEV; name: SQL Server (SQLEXPRESS)

Management Studio: sever name: GEPNEV\SQLEXPRESS

SQL Manager 2011 lite: sever name: GEPNEV\SQLEXPRESS

Visualc#2010:DataSource=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=C:\NORTHWIND.MDF;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True

Ami nem megy, css-el fordított fileban a connect:

SqlConnection mySqlConnection = new SqlConnection("server=localhost;database=NORTHWND;uid=sa;pwd=sa");

Message = A hálózattal kapcsolatos vagy példányspecifikus hiba történt az SQL Server rendszerhez való kapcsolódás során. A kiszolgáló nem található vagy nem érhető el. Győződjön meg arról, hogy a példánynév helyes, és hogy az SQL Server konfigurációja lehetővé teszi a távoli kapcsolatokat. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Nem sikerült kapcsolatot nyitni az SQL Server kiszolgálóhoz)

Próbáltam SQLEXPESS névvel is, de úgysem jó. A GEPNEV\SQLEXPRESS-nel a \ jellel van baja a fordítónak. Ha jól tudom, ez ado.net lenne. Mit szúrok el?

2012. nov. 14. 07:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Próbáld ezt:

SqlConnection mySqlConnection = new SqlConnection(@"Data Source=.\sqlexpress;Initial Catalog=NORTHWND;User Id=sa;Password=pwd;");

2012. nov. 14. 09:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Gyorsabban lefut a program, de ezt üzeni:

Message = Cannot open database "NORTHWND" requested by the login. The login failed.

Login failed for user 'sa'.

Ha Visual c#-ból próbálom, Win authentication-al megnyilik, de sql server authentication-al: Failed to generate a user instance of sql server. Only an integrated connection can generate a user instance.

2012. nov. 14. 16:24
 3/10 anonim ***** válasza:

én a példámban pwd jelszót adtam, nálad sa a jelszó is?

Írd át arra :)

2012. nov. 14. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
A másik kérdés, hogy sql authentikáció is engedélyezve van-e vagy csak windows authentikáció?
2012. nov. 14. 16:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Ugyanazt a jelszót használtam, amit megadtam a telepítéskor.

Hol lehet megnézni, hogy melyik authentikáció engedélyezett?

2012. nov. 14. 16:49
 6/10 A kérdező kommentje:
A server manegement studió-val mindkettővel be tudok lépni.
2012. nov. 14. 16:53
 7/10 A kérdező kommentje:
és a telepítéskor is mix-et adtam meg.
2012. nov. 14. 16:54
 8/10 A kérdező kommentje:
Az nem lehet gond, hogy nem adok path-t? Az mdf ott van, ahol a program.
2012. nov. 14. 17:11
 9/10 A kérdező kommentje:

Végül is így sikerült:

Data Source=.\SQLEXPRESS; AttachDbFilename =d:\Northwnd.mdf;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True

Köszönöm a segítséget

2012. nov. 14. 19:35
 10/10 anonim válasza:

Akkor is előfordulhat ilyen dolog, ha kisebb kategóriájú Windows-os géphez szeretnél csatlakozni, azon van az SQLserver, mikozben pl. 5-en már kapcsolódnak BÁRMILYEN okból ahhoz a géphez. Egyszerűen egy hálózati kapcsolati korlát van beépítve: Windows Home: 5gép; Ultimate-nél: 20gép.

Ez a "szerver gépen" lekérdezhető: >NET CONFIG SERVER

És a "Bejelentkezett felhasználók maximális száma" értékét kell megnézni. Ennél több felhasználó nem kapcsolódhat ahhoz a géphez.

2013. szept. 27. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!