Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ játékkészítés, tanulás?

C++ játékkészítés, tanulás?

Figyelt kérdés
Egy-két éve már foglalkozom http php és css nyelvekke, rengeteg weboldalt készítettem ez idő alatt. Egy szinttel tovább szeretnék lépni. C++ szeretnék tanulni, nekem azt mondták ez a legjobb nyelv játékok készítésére. Nos én először olyan szoftvereket szeretnék készíteni, amik megkönnyítik a játékkészítést, ezután foglalkoznék majd a 2Ds supermarioval, de ehhez tanácsokat szeretnék kérni. Hol kezdjem? Mivel kezdjem? Tanuljak még valamilyen nyelvet előtte? A célom egy olyan játék készítése, amivel majd egyetem után bekerülhetek egy jó csapatba, ahol tudok is mit csinálni a tudásommal! Előre is köszönöm!
2012. nov. 2. 00:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Bemész egy könyvesboltba és ott vásárolsz könyveket:) Szerintem már érdemesebb C# tanulni! Erre van rengeteg jó könyv
2012. nov. 2. 00:35
 2/6 SimkoL ***** válasza:
0%

A játékkészítést "megkönnyítő" szoftvereket már elkészítették tőled okosabb emberek, csapatok. :)

Nem Dunát hanem Gangeszt lehet rekeszteni azokkal a "programozókkal" akik játékot akarnak készíteni.

Ha valamire is vinni akarod akkor tanulj meg olyan dolgokat amit kevesebben tudnak. Legyen pl. a SAP vállalatirányítási rendszer, vagy akármilyen komoly adabázis kezelés.

Minden fiatal a játékprogramokban látja a jövőt ?

2012. nov. 2. 06:33
 3/6 iostream ***** válasza:

A játékkészítés amúgy nem rossz dolog, egyrészt motiválja a fiatalt, másrészt egy komplex feladat, sokminden bennevan. Referenciának nem rossz.

Játékkészítést segítő szoftverek alatt mit értesz? Rajzprogramok vannak már, egyéb általános segítő szoftvert nem is tudok most hirtelen elképtelni 2D-s játékhoz. A saját játékodra speciális szoftvereket viszont majd készíteni kell (pályaszerkesztő pl).

És hogy kezdd? Kezdd el csinálni.

2012. nov. 2. 09:25
 4/6 JulesM111 ***** válasza:

Szia Kérdező,

Mint ahogy előttem iostream is írta, nem rossz dolog, amit el akarsz kezdeni, csak nem Unreal Motort akarj írni először.

C++/C# mindkettő elfogadható választás lehet az "átálláshoz", talán C# könnyebb lehet, de inkább C++ felé "zavarnálak" :)

Elképzelésed, fogalmad a játékkészítésről rendben van, kezdesz egy 2D-s motorral, majd lesz game. Nem is lehet ebbe belekötni.

Honnan tanulj? Csinálj meg pár kisebb feladatok C++-ban, és utána erős google.

Kezdetnek:

[link]

2012. nov. 3. 07:57
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2012. nov. 3. 14:58
 6/6 anonim ***** válasza:

SDL + C++

Szerintem...

De amik még jók:

PyGame + Python

C# + XNA

C++ + directX

LWJGL + Java

2012. nov. 3. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!