Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » WTF?! Miért jön ki ez?!

WTF?! Miért jön ki ez?!

Figyelt kérdés

[link]

Eredmény:

main2 száma:

134520896

42 kellene, hogy legyen nem?

2012. nov. 1. 09:55
 1/6 Szaby34 válasza:

Nem tudom, hogy egyáltalán mit szerettél volna ezzel elérni.

#include <iostream>

using namespace std;

int main2(int x)

{

cout << "main2 száma: " << endl;

return x; // <-- ez hiányzott

}

int main()

{

cout << main2(42) << endl;

}

nem írtál visszatérítési értéket, ezért nyomott neked vissza egy csúgya intet...

2012. nov. 1. 09:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt tudtam, hogy kell kijavítani, mert először úgy csináltam a programot. Aztán ki próbáltam visszatérési érték nélkül, akkor tettem ki ezt a kérdést.
2012. nov. 1. 10:14
 3/6 A kérdező kommentje:

De ha itt vagyunk:

Mi lesz negyvenkettő?

A visszatérési érték, vagy az x?

2012. nov. 1. 10:14
 4/6 Szaby34 válasza:

Hát is-is. Amikor a függvényhívásban vagy, akkor az x értéke 42, s utána azt az x értéket téríted vissza a return-el, s így az is 42.

Nem ide tartozik, de milyen szinten állsz C++-al?

2012. nov. 1. 10:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Most tartok a mutatóknál/hivatkozásoknál, de néha visszatérek a függvényekhez is.
2012. nov. 1. 10:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint nem tudod hogy mi történik függvényhívásnál, a hívás előtt a stack-en elmentődik hogy hol tarott a program, a függvény helyére ugrik, regiszerek elmentése ...

A paraméterbe átadott változó(ka)t berakja a stack-be és a verembe rakja a visszatérési értéket is, regisztereket visszaállítja, visszaugrik a hívás helyére, ha nem adsz meg visszatérési értéket akkor is van valami ott a memóriába, a megfelelő memória lett neki foglalva. Korábban használva volt és az ott lévő memóriaszemetet int ként értelmezve kiírja, ennek értéke függ a fordító programtól az operációs rendszertől.

2012. nov. 1. 12:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!