Hogyan lehet kiszámolni az öszzes variációját egy számsornak? 5 számból áll és 0 és 1-es van benne?
Mivel nem írtad le, hogy hogyan és miben szeretnéd megírni, így nagy általánosságban ezt tudom mutatni:
Hát Visual Basic nyelven kéne vagy ha annyira egyszerű akkor
ide másold a forráskódot és onnantól már menni fog és miért 31 szám?
Nem 31 hanem 32, 0-31-ig a 0 az első a 31 a 32.-ik.
Tuljdonképpen egy 5 bites számláló.
Vegyünk egy 1 bites számlálót ennek 2 állapota lehet 0 és 1.
Egy 2 bites számlálónak 2*2=4 állapota van hiszen az első jegyet 2 féleképp választottuk meg, ezt bárhogy válaszottuk a 2.-ik jegyet is 2 féleképp válaszhatjuk meg.
Egy 3 bites számlálónak 2*4 azaz 2*2*2 azaz 16 állapota van hiszen a 2 bitesnek tudjuk hogy 4, ehhez előre hozzácsaunk az elejére még egy bitet először csapjuk hozzá a mindig 0-t és futtassuk le a 2-bites számlálót, utána az 1-et csapjuk hozzá és megint csapjuk hozzá a 2 bites számlálót, elsőre 4 másodjára is 4 azaz 4+4=8 különböző 3 bites számot kaptunk és több féleképp nem lehet, ugyan ezek jönnének ki.
Ide írtam c++ - t választottam, VB-be nem akartam vacakolni (nincs is a gépen) , c++ -hoz jobban értek, online futtatható.
Egy számlálót futtat és az utolsó megadott számú bitjét olvassa és írja ki míg mind 1-es, kvázi n bites számláló.
Meg kell adni hogy hány bites legyen. Kipróbálhatod nem csak 5-re.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!