Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit jelent az API, vagyis az...

Mit jelent az API, vagyis az mi pontosan?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ez valaminek a rövidítése? ...mint application? Csak egy tipp volt :)
2012. okt. 28. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Application Programming Interface

Az alkalmazások fejlesztését segítő, előre megírt függvények gyűjteménye. Segítségével a programozók egyszerűen kommunikálhatnak az operációs rendszerrel, vagy bármilyen hardvereszközzel.

Például a DirectX is egy API, vagy az OpenGL.

2012. okt. 28. 18:19
 2/6 iostream ***** válasza:
21%

Kérdező: google, wikipédia nagyon a barátod. Ezt a kérdést fel sem kellett volna tenni.

Első: ha tudnál angolul, nem mondanál ilyen butaságot. Az API nem a hardverek felé felület. Az API az application programozásához való interfész. Az A itt bármi lehet, de a hardverek tipikusan nem, a driver nem API-t ér el, azt nem hívjuk annak (hiszen a hardver nem applikáció).

API-ja van pl a böngésződnek is, azon keresztül működnek a kiterjesztések, pluginek. Az API mindig egy olyan felület, amin keresztül buherálni lehet az adott dolgot, pl a Windows API az operációs rendszer szolgáltatásaihoz nyújt felületet, szabályozza, hogy mit érsz el belőle.

2012. okt. 28. 19:12
 3/6 anonim ***** válasza:
56%
Második: Van még mit fejlődnöd. Nem azt írtam, hogy az API-val közvetlenül, hanem hogy annak segítségével is lehet hardverrel kommunikálni. Ezer és ezer más API létezik windows-on kívül is, komolyabb gépekkel.
2012. okt. 28. 19:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem jól értem, de akkor az API lényegében egy függvénykönyvtár amit pl. include -olhatok egy headerbe?
2012. okt. 28. 19:57
 5/6 iostream ***** válasza:
24%

1. Sehol nem állítottam, hogy csak a Windowsnak létezik APIja. Ha beszélnéd a magyart, ez egyértelmű lenne nem csak a többi mondatból, hanem abból a konkrétból is, ahol megemlítem, hiszen ott van előtte egy pl.

2. MINDEN amit teszel, végső soron a hardverre megy le, hiszen a fizikai CPU hajtja végre az utasításaidat a fizikai memórián és egyéb, perifériális eszközökön. Azaz te nem mondtál ezzel semmit. 0 információtartalmad van.

2012. okt. 28. 20:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen rövidítés.

A gyakorlatban annyira jó, hogy tudj rajzolni, meg kommunikálni a hardware -kkel.

2012. okt. 30. 06:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!