Miért nem működik? (java)
Most kezdtem el olvasni a Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt című könyvet és már a könyv legelején elbuktam... A legelső programunk elkészítésénél járunk
A jegyzettömbben Saluton.java néven ez van elmentve
class Saluton {
public static void main(String[] arguments) {
String greeting = "Saluton mondo!";
System.out,println(greeting);
}
}
most jönne az a rész hogy ha a parancssorba beírom hogy
javac Saluton.java akkor ő lefordítja és a java Saluton paranccsal futtatja is
na már most én ott elakadtam hogy a javac Saluton.java -t beírom és ez jön ki A megadott nevet <javac> a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.
azt se értem hogy miért csak a javacot írja ha a többit is beírtam mindegy, az egész nem megy..
[elvileg amúgy pedig a jdk-t feltelepítettem a gépre és az összes cucac fent is van a mappájában a javacot megtaláltam ha ez számít valamit..?.:/ ]
Pozícionálj be a parancssorban a jdk mappájába, ahol van a javac.exe, meg a java.exe (bin könyvtár) cd paranncsal (a cd parancssorban könyvtárváltásra való, csak gépeld be az elérési utat a cd után, ha minden jól meg, a prompt előtt valami ilyesminek kell lenni C:\...\Java\jdk...\bin )
Esetleg másold oda a a Saluton.java-t, vagy a javac és a Saluton után írd be a Saluton.java elérési helyét.
Az lehet a baj, hogy nem találja a javac programot, nem mentél be a parancssorral a mappájába.
nagyon szépen köszönöm második :DDD
sokat segítettel
betettem a bin mappába a saulton.java fájlt
és a cd paranccsal meg oda pozícionáltam
ismét megpróbáltam és működött:D
így megírtam az első java programom :D
Annak számít, persze. Így kell bementi a parancssorba:
Windows XP:
Start menü -> Sajátgép (jobb egér gombbal) -> Speciális -> környezeti változók -> alul a path -ra rá kattintasz -> szerkesztés -> beírod a JDK helyét.
TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMM
Windows 7/Vista:
Start gomb -> számítógép (jobb egérgomb -> tulajdonságok) -> Bal oldalon a listán az utolsó -> Speciális -> Környezeti változók -> path -> szerkesztés -> beírod a helyét a JDK -nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!