Játék készítés? (Többi lent)
Szeretnék készíteni egy super mario-hoz hasonló játékot...
Persze teljesen más karakterekkel és kisé másabb történettel.
De a grafika meg páyla hasonló :)
Remélem érthető.
És segítség kellene,hogy-hogy álljak neki?!
Milyen program segítségével?
Illetve ha egyéb segítséget tudnátok nyújtani ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönném!
Vagy megtanulod a game meker program használatát és elsajátítod a hozzá tartozó nyelvet vagy pedig megtanulsz programozni c++ ban és elsajátítod az OpenGL használatát.
Az utóbbi az több éves tanulás míg az előbbi az a leggyorsabb út 2D,3D játék készítéshez szerintem.
Azért a game mekert mondtam más komolyabb engin helyett mert a game meker saját prog nyelve a legkönnyebb(szerintem).
Aztán van egy valamivel lassabb de még gyorsnak mondható út a célod eléréséhez ez pedig nem más mint a python nyelv megtanulása.Azért a python mert könnyű szkript nyelv és a hozzá tartozó pyGame könyvtár fantasztikus.
De ha idővel nem elég neked a 2D játékkészítés tehát szeretnél a 3D programozás felé menni akkor mindenképp a hosszú utat javaslom tehát c++ OpenGL párost.
Egy szerűbb:
1.Tanulj meg minimális Java -t.
2.Tanuld meg az LWJGL (remélem jól írtam le) nevű "függvény könyvtár" használatát.
3.Örülj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!