C++ konnyu feladat megoldasa?
1. lépés 2 szám egolvasása.
2. lépés egy ciklussal végignézed az első számtól a másodikig mindet és megvizsgálod hogy páros-e. Ha igen, akkor egy változó értékét növeled, ha nem, akkor nem csinálsz semmit.
Így végül csak kiíratod a változót és kész.
Elég könnyű feladat, szóval hajrá!
A feladat sepcifikációjától függ.
Ha úgy van megadva, hogy az egyik mindig nagyobb, akkor nem kell semmit sem ellenőrizni.
Ha nincs ilyen feltétel, akkor valóban egy if-el ellenőrizheted a bementet és ha a>b, akkor egyszerűn cseréld még őket és ugyan azt az algoritmust futtathatod is.
Le tudnám, de jobb ha nem teszem, mert ha magadtól oldod meg, akkor abból sokkal többet tanulsz.
Próbálgasd, minden segítséget megkaptál hozzá és a lépéseket is nagyjából!
if b>a (for (a;b>a;a++)
{
if a%2=0 (db++)
}
itt mit hibaztam,futnia kene
Az első válaszoló gyönyörűen leírta hogy hogyan kell megcsinálnod a feladatot és a 18:03 válaszoló válaszát kombinálva az elsővel megkapod a kész algoritmust amit már csak kódba kell öntened.
Segítek én is,én így csináltam meg a programot:
------
A bemeneti és kimeneti könyvtár betöltése a main.cpp fájlba
Létrehoztam a main függvényt(void) {
....Szinonima létrehozása az előjel nélküli short típusra a typedef kulcsszóval ;
//Én az ushort nevet használom szinonimaként.
....Az std::cout név használata a main függvény lokális névtérbe ;
....Az std::cin név használata a main függvény lokális névtérbe ;
/*Ezt azért teszem,hogy ne kelljen mindig ki írnom az std névtér nevét a cout és cin elé.*/
....deklarálok 4 ushort típusú változót és inicializálok is kettőt:
....a, b, parosSzamok = 0, paratlanSzamok = 0 ;
....bekérek a billentyűzetről egy értéket,ez kerül az a változóba.
....bekérek a billentyűzetről egy értéket,ez kerül a b változóba.
....Egy feltételvizsgálattal le ellenőrzöm,hogy b értéke nagyobb e az a értékénél. {
........Ha igen akkor ebben a kódblokkban felcserélem az értéküket }
/*Azért cseréljük fel,hogy ugyanazt az algoritmust használhassuk annak megállapítására,hogy melyik a páros és páratlan szám.*/
....Létrehozunk egy ciklust ami addig fog lefutni amíg a változó értéke el nem éri b változó értékét. {
........Itt egyből csökkentjük az a változó értékét eggyel mert az a és b közötti értékek érdekelnek minket.
........Megvizsgáljuk,hogy az a változóban tárolt érték páros e:
............Ha igen akkor itt inkrementáljuk eggyel a parosSzamok változót.
........Ha a feltétel nem igaz akkor pedig inkrementáljuk a páratlanSzamok változót. }
....A páros Számok és páratlan számok darabjainak ki íratása jön ide.
....return 0 ; }
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!