Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Meg lehet oldani valahogy?...

Meg lehet oldani valahogy? (Részletek lent. )

Figyelt kérdés
Az lenne a gondom hogy írtam egy php scriptet ami generál egy véletlen számot és az alapján ír ki egy viccet de ezzel az a bajom, hogy ha frissítem az oldalt akkor másikat ír ki és én szeretném, hogy pl. naponta generáljon csak újat ezt kéne megoldani csak nem tudom hogyan.
2012. szept. 29. 10:43
 1/4 anonim ***** válasza:
valahol el kéne tárolni a számot egy dátummal szerintem, és minden megnyitáskor ellenőrzi. Ha már másnap van, kicseréli a számot, dátumot.
2012. szept. 29. 11:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, tárolod a dátumot meg az aznap kisorsolt vicc számát valahol (adatbázisban vagy fileban) és ha még a mai napra nincs tárolva, akkor generálsz egyet, ha meg már tárolva van, kiírod azt.
2012. szept. 29. 11:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom.
2012. szept. 29. 13:36
 4/4 iostream ***** válasza:
Nagyon egyszerű: az srand függvényt mindig az aktuális dátummal hívd meg, és akkor a randomszámgenerátor minden nap ugyanarra lesz seedelve.
2012. szept. 29. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!