Ötleteket kérnék! Milyen módszerrel tanulhatok meg programokat írni (windows, android, linux alapú programokat)?
Vannak magyarul is kezdőknek szóló könyvek, bááár az angol valószínűleg jobb.
A menete ennek egyszerű: venni kell egy könyvet és elolvasni, valamint mellette gyakorolni sokat.
Majd ha ez megvan, akkor még utána olvasni sok dolognak és a legfontosabb még többet GYAKOROLNI.
Ezt én angolul olvastam, jó pár éve. Szerintem elég jó:
Kezdőként ne a Java-t ajánljuk már, jó?!
Pl. Basic vagy Pascal sokkal inkább való egy kezdőnek. A Java-ba beleőrülne elsőre.
Pedig ha Androidra akar programot fejleszteni, akkor adódik a Java.
Igaz, hogy én is Basic-kel kezdtem (Commodore 64 :D ), de nem hiszem, hogy ne lehetne egy objektumorientált nyelvet megtanulni, vagy akár csak azzal kezdeni a programozás-tanulást.
Az általam ajánlott könyv is azzal kezdi, hogy vannak változó-típusok, if-then szerkezet, és for meg do-while ciklus. Ezek minden nyelvben egyformák, csak a szintaxis különbözik. És tényleg abból ki, hogy az olvasó még sohasem programozott.
Pascal is inkább felejtős, ha már akkor Delphi.
De a java sem nehéz kezdő nyelvnek.
Csak több türelem kell.
Esetleg jó kezdő nyelv lehet a Python is. Igaz, hogy script nyelv, de nagyon kényelmes és gyorsan tanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!