Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ötleteket kérnék! Milyen...

Ötleteket kérnék! Milyen módszerrel tanulhatok meg programokat írni (windows, android, linux alapú programokat)?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag a semmiből szeretnék megtanulni tehát nem kérek ilyen vad dolgokat. Arra lennék kíváncsi, hogy honnan kezdjem, mit használjak, honnan tanuljam meg az alapokat!

2012. szept. 12. 11:55
 1/7 anonim válasza:
Vanank kifejezetten kezdőknek szóló könyvek. De mind csak angolul. Oreilly, Apress, Pragmatic Bookshelf mind jók.
2012. szept. 12. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Vannak magyarul is kezdőknek szóló könyvek, bááár az angol valószínűleg jobb.

A menete ennek egyszerű: venni kell egy könyvet és elolvasni, valamint mellette gyakorolni sokat.

Majd ha ez megvan, akkor még utána olvasni sok dolognak és a legfontosabb még többet GYAKOROLNI.

2012. szept. 12. 12:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezt én angolul olvastam, jó pár éve. Szerintem elég jó:

[link]

2012. szept. 12. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Kezdőként ne a Java-t ajánljuk már, jó?!

Pl. Basic vagy Pascal sokkal inkább való egy kezdőnek. A Java-ba beleőrülne elsőre.

2012. szept. 12. 14:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Pedig ha Androidra akar programot fejleszteni, akkor adódik a Java.

Igaz, hogy én is Basic-kel kezdtem (Commodore 64 :D ), de nem hiszem, hogy ne lehetne egy objektumorientált nyelvet megtanulni, vagy akár csak azzal kezdeni a programozás-tanulást.

Az általam ajánlott könyv is azzal kezdi, hogy vannak változó-típusok, if-then szerkezet, és for meg do-while ciklus. Ezek minden nyelvben egyformák, csak a szintaxis különbözik. És tényleg abból ki, hogy az olvasó még sohasem programozott.

2012. szept. 12. 14:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Pascal is inkább felejtős, ha már akkor Delphi.

De a java sem nehéz kezdő nyelvnek.

Csak több türelem kell.

Esetleg jó kezdő nyelv lehet a Python is. Igaz, hogy script nyelv, de nagyon kényelmes és gyorsan tanulható.

2012. szept. 12. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem simán mehet Java, a pascal hülyeségeivel több baja lenne. Az a lényeg, hogy ha valami nem megy, ne keseredj el, és ha nehéz, akkor is csináld, mert úgy tudod szaporítani a tudásod.
2012. szept. 12. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!