Egy ilyen IDE nem generál lassabb kódot?
A visual studio az .net ben írták.
És ha lefordítom vele a c++ forráskódot akkor az ugyanolyan lassú lesz mint a .net es progik?
Az IDE is tök ugyan olyan fordítót használ, mint amit IDE nélkül is kell használnod, vagyis nem, nem generált lassabb kódot.
Az IDE szinte teljesen független a kód fordításától a legtöbb esetben.
(Persze most abba nem menjünk bele, hogy hányféle fordító program van.)
Értem adtam zöld kezet.
Attól még,hogy a visual studio fordítójával fordítok fog futni a lefordított program linuxon is?Nem lesz windows függő?Értitek mit akarok kérdezni.
Kétlem, hogy a Microsoft-féle fordítóval lehetne egyáltalán linuxra fordítani.
Az exe maga ami készül Windowsos formátum, linuxon NEM működik.
De mondjuk a GCC-vel lehet (ügyesen) akár Windows alól is cross-compile-olni linux rendszerre.
"És lefogadom,hogy a visual c++ al írt ablakos programok csakis windowson működnek eltaláltam?"
Ez nem igaz.
"Attól még,hogy a visual studio fordítójával fordítok fog futni a lefordított program linuxon is?"
És ez sem.
Tehát tudsz olyan kódot írni az IDE-vel, ami fordul és fut Linuxon is, de a lefordított állomány csak az egyik platformon lesz jó, VS esetén ez a Windows. Persze wine-al lehet Linuxon is futtatni, de ez már más témakör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!